Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische teler Arend Leen Hoekstra:

"Carolus lijkt eerste nieuwe bio-aardappelras dat echt toekomst heeft"

Biologische teler Arend Leen Hoekstra teelt dit jaar voor het eerst de Carolus-aardappel voor consumptie, nadat hij deze phytophthora-resistente aardappel al vier jaar op proef heeft geteeld. In gesprek met een verslaggever van Omroep Flevoland vertelt hij onder meer dat de aardappel te herkennen is aan het rode oog en waarom het zo belangrijk is om een phytophthora-resistente aardappel te kunnen telen. De in Lelystad gevestigde teler heeft veel vertrouwen in de Carolus.

Verder geeft hij onder meer aan lang gewacht te hebben op deze soort biologische aardappel. "Ik ben nu 17 jaar biologisch teler en dit lijkt het eerste nieuwe ras dat echt toekomst heeft." Arend Leen teelt in totaal op 9 hectare aardappelen, waarvan op 6 hectare Carolus.

Dit jaar teelt hij de Carolus dus voor de eerste keer voor consumptie. De teler heeft hoge verwachtingen van de Carolus. Zo is de aardappel heel veelzijdig: "Hij heeft alles. Je kunt er alle kanten mee op. Chips bijvoorbeeld, verwerking, frites en het is een tafelaardappel."

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Bron: Omroep Flevoland
Publicatiedatum: