Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ECT City Home Terminal per 1 mei in het weekend en 's nachts gesloten

Een groot deel van het volume dat op de ECT Home Terminal arriveert, verschuift naar de Maasvlakte. ECT heeft hierop geanticipeerd door het aanpassen van de arbeidsorganisatie, zo meldt het in een brief naar haar klanten. "Op basis van het hogere werkaanbod zijn nieuwe berekeningen gemaakt van onze personeelsbehoefte. Hieruit blijkt dat om de vereiste service te kunnen bieden, er extra medewerkers nodig zijn. In normale omstandigheden zouden wij nieuwe medewerkers gaan werven. Echter, gezien de verwachte daling van het volume na 2015, als gevolg van het op stoom komen van de nieuwe terminals, zou het nu werven van extra medewerkers een eventueel overcompleet in de toekomst vergroten."

"Aangezien wij de arbeidscapaciteit efficiƫnt willen benutten en wij alle ECT-medewerkers hard nodig hebben om ECT-breed het volume te behandelen, wordt de arbeidsorganisatie van de Home Terminal aangepast op het lagere werkaanbod. Voor de twee resterende diensten wordt alsdan volstaan met een openstelling van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 23.00 uur. In de nachtelijke uren en in het weekend wordt de Home Terminal dan gesloten. Indien de aangeboden deepsea moves niet kunnen worden afgehandeld binnen de genoemde openingstijden, is dit (ruim) voor aanvang behandeling deepsea schip duidelijk en kan hier vooraf op worden ingespeeld, zodat hier in de doordeweekse nachtelijke uren een operationele oplossing voor kan worden gevonden. Van openstelling in het weekend is in principe geen sprake", meldt directeur Operatie & HR, J.A. Hooykaas in de brief.
Publicatiedatum: