Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met Express-zendingen wordt alles zeer snel vervoerd"

DHL Aviation vervoert jaarlijks 10.000 ton Afrikaanse AGF

Tholen - DHL Aviation is de luchtvaartmaatschappij van DHL Express. Hun missie is om wereldwijd Express-zendingen te vervoeren. Express zendingen vullen vaak alleen niet het hele vliegtuig, dus er is plaats over voor andere producten, waaronder groenten en fruit. Het bedrijf distribueert al jarenlang 'perishables'. Hieronder vallen groenten, fruit, bloemen en vis.



10.000 ton

Volgens Loic Gindre, commercieel manager van DHL Aviation voor Sub Saharisch Afrika, is DHL Aviation in de AGF-sector met name bekend in West- en Centraal Afrika. "Onze volumes uit Afrika stijgen jaarlijks. We distribueren gemiddeld rond de 10.000 ton uit dat land. In Midden-Amerika zijn we sinds kort ook actief. DHL Aviation verzendt het meest exoten, Afrikaanse groenten en zachtfruit. Onze belangrijkste klanten bevinden zich in Kameroen, Benin, Togo, Ivoorkust, Ghana, Senegal, Mali, Burkina Faso, Mexico en de VS."



Hij merkt op dat de vraag naar luchtvrachtvervoer in AGF-sector niet heel hard groeit. "Er zit echter zeker nog potentieel in, afhankelijk van de footprint van de luchtvaartmaatschappijen. Als er meer capaciteit wordt aangeboden aan verladers, dan wordt er meer vervoerd. We merken dat luchtvrachtvolumes uit Afrika wat zijn geslonken. Daardoor wordt er ook minder per luchtvracht verzonden." Loic ziet dat er een stevige concurrentie is tussen de luchtvaartmaatschappijen. "We onderscheiden ons door diverse zaken. Allereerst vliegen we op de geplande Express-manier, dus dit garandeert ook express-tijden en korte verbindingen tijdens transit-punten. Alles wordt op de snelste manier vervoerd zonder temperatuurschokken. We kunnen de temperatuur van onze vliegtuigen laag houden om de versheid van onze producten optimaal te behouden. Daarnaast bieden we een all-in tarief voor de meeste services die we bieden."

Snelle doorlooptijden
Binnen de EU biedt DHL Aviation een speciale dienst. "We hebben in de loop der jaren een sterke service opgebouwd waarbij producten vanaf de luchthaven tot aan de deur wordt vervoerd. Dit is met name het geval bij groenten en fruit uit Afrika en Midden-Amerika. Bij producten van Afrikaanse afkomst is ons vertrek in de ochtend in plaats van de avond, waardoor we in vergelijking met de meeste luchtvaartmaatschappijen eerder aankomen in onze EU-markten. Onze EU-hubs, zoals in de luchthavens van Brussel en Leipzig, zorgen voor snelle doorlooptijden. Als de lading is gelost worden fytosanitaire controles en de douane-inklaring uitgevoerd. We zorgen ervoor dat dit allemaal binnen drie uur na landing plaatsvindt. Daarna worden de producten in koelwagens geladen en vervoerd naar diverse EU-markten. We merken dat de service erg wordt gewaardeerd door onze klanten. Deze dienst is zelfs speciaal erkend door Driscolls. Wij ontvingen van hen de Cold Chain Champion award in 2014."



Hij ziet zeker toekomst in het leveren van diensten voor de AGF-sector. "De sleutel tot succes in deze sector is traceability vanaf de teler tot in de schappen. De toegevoegde waarde van onze diensten voor de AGF-sector is het integreren van ons track&trace systeem bij elke expediteur. Hierdoor zal er de hele weg naar de consument de temperatuur worden gevolgd en gecontroleerd."

Voor meer informatie:
Loic Gindre
DHL Aviation EEMEA BSC (c)
PO Box 5741
Manama
Kingdom of Bahrain
Direct line: +973 1732 8805
https://aviationcargo.dhl.com/aviationcargo