Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Luchtvracht AGF West-Afrika geen succesverhaal"

Kuehne+Nagel België bouwt perishable-activiteiten af

Tholen - Half 2013 maakte Kuehne+Nagel België bekend dat ze hun activiteiten gingen uitbreiden met perishables. Er werd geïnvesteerd in twee nieuwe loodsen in Zaventhem en Luik, speciaal voor perishables, met name bloemen en AGF. Die activiteiten zijn nu weer deels stopgezet. Kuehne+Nagel Nederland heeft de perishable-activiteiten overgenomen. Deze zijn met name gericht op bloemen. Dit vertelt Jan Segers, National Key Accountmanager van Kuehne+Nagel.

Geen West-Afrika meer
De plannen van Kuehne+Nagel België waren om samen met de vestiging in Nederland zich te richten op luchtvracht-AGF van en naar West-Afrika en het perishables-verhaal uit te breiden. "Helaas maakte de concurrentie het vrijwel onmogelijk om op een faire manier te concurreren. Ook de solvabiliteit van veel bedrijven, die opereren op West-Afrika is soms discutabel. Het is een specifieke en moeilijke markt. We hebben er veel tijd en werk ingestoken, maar het is helaas geen succesverhaal geworden. Dat is jammer, want we zagen het zeker zitten. Helaas merk je ook dat de prijzen in de AGF-sector steeds meer onder druk staan. Daarnaast is er nu de Russische boycot. Ook dat heeft invloed gehad. Er zijn ook steeds meer kapers op de kust, die de markt nog scherper maken. Al met al zagen we geen toekomst in het West-Afrika-project."

Verder in farma

Jan geeft aan dat de perishables voor Nederland veel belangrijker zijn dan voor België. "Voor ons was het maar een klein stukje van het verhaal. We zijn meer het land van farma en 'gewone' cargo. De frigo's die werden gebruikt voor de persihables, zullen we nu omschakelen voor farma. Daar zit nog wel veel groei in. We stoten dus de ene activiteit af, maar breiden de andere uit."

Voor meer informatie:
Jan Segers
Kuehne & Nagel nv
Brucargo 751
1931 Brucargo - België
T: +32 (0)2 752 29 53
F: + 32 (0) 752 29 62
Jan.Segers@kuehne-nagel.com
www.kuehne-nagel.com