Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
EFSA: Voedselveiligheid in Europese Unie op hoog niveau
Volgens een rapport van de Europese voedselveiligheid autoriteit (EFSA) is het goed gesteld met de Europese voedselveiligheid. De EFSA testte 79.000 stukken voeding in 2012 op de maximaal toegestane waarde van virussen (MRL). De uitkomst van het jaarlijkse rapport van virusoverblijfselen in voedsel is dat 98,3% van de voeding onder de MRL-waarde blijft.
Voeding van buiten de Europese Unie had minder goede waarden. In 7,5% van de geteste voeding van buiten de Europese Unie werd de MRL-waarde overschreden. Het rapport concludeert wel dat de overgebleven virussen geen lange termijn effecten op de gezondheid van de consument hebben.
De voorzitter van de Europese gewasbeschermingsorganisatie (ECPA), Jean-Charles Bocquet, vertelt over het rapport: "Het EFSA-rapport toont opnieuw aan dat de Europese Unie voldoet aan de MRL-waarde. Dat is goed nieuws voor de consument, de aandeelhouders, de telers en de tuinbouw. Dit bewijst dat we vooruitgaan op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen en dat de voedselveiligheid in Europa stijgt."
"De tuinbouwsector neemt de zorgen van de consumenten over gewasbescher-mingsmiddelen serieus. Samen met de lokale partners hebben we projecten en trainingen opgericht om de telers te ondersteunen in het beschermen van de gewassen. We willen virusbestrijding en goede tuinbouwtechnieken graag aan de telers meegeven. We zullen in de toekomst nauw blijven samenwerken met onze partners, altijd met als doel om het consumentenvertrouwen in de voedselveiligheid te verhogen", aldus Jean-Charles.