EFSA: Voedselveiligheid in Europese Unie op hoog niveau

Volgens een rapport van de Europese voedselveiligheid autoriteit (EFSA) is het goed gesteld met de Europese voedselveiligheid. De EFSA testte 79.000 stukken voeding in 2012 op de maximaal toegestane waarde van virussen (MRL). De uitkomst van het jaarlijkse rapport van virusoverblijfselen in voedsel is dat 98,3% van de voeding onder de MRL-waarde blijft. 

Voeding van buiten de Europese Unie had minder goede waarden. In 7,5% van de geteste voeding van buiten de Europese Unie werd de MRL-waarde overschreden. Het rapport concludeert wel dat de overgebleven virussen geen lange termijn effecten op de gezondheid van de consument hebben. 

De voorzitter van de Europese gewasbeschermingsorganisatie (ECPA), Jean-Charles Bocquet, vertelt over het rapport: "Het EFSA-rapport toont opnieuw aan dat de Europese Unie voldoet aan de MRL-waarde. Dat is goed nieuws voor de consument, de aandeelhouders, de telers en de tuinbouw. Dit bewijst dat we vooruitgaan op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen en dat de voedselveiligheid in Europa stijgt."

"De tuinbouwsector neemt de zorgen van de consumenten over gewasbescher-mingsmiddelen serieus. Samen met de lokale partners hebben we projecten en trainingen opgericht om de telers te ondersteunen in het beschermen van de gewassen. We willen virusbestrijding en goede tuinbouwtechnieken graag aan de telers meegeven. We zullen in de toekomst nauw blijven samenwerken met onze partners, altijd met als doel om het consumentenvertrouwen in de voedselveiligheid te verhogen", aldus Jean-Charles.

Voor meer informatie:
European Crop Protection Association
Craig Winneker
Telefoon: +32473900364
E-mail: craig.winneker@ecpa.eu
www.ecpa.eu
www.hungry4change.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.