Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
koel- en vriescontainers van Reftrade

Ferry Breekweg: “Toenemende vraag vanuit AGF”

Tholen - Van medicijnen tot kaas en van appelen tot paintballen – bij Reftrade leveren ze koel- en vriescontainers voor de meest uiteenlopende producten. Het bedrijf is gespecialiseerd in (semi-) permanente koel/vries oplossingen. Accountmanager Ferry Breekweg vertelt: "Onze grootste klanten komen uit de foodindustrie. Zeker uit de AGF is er een toenemende vraag."


Reftrade20S Special 220

Volgens Breekweg is er een toenemende vraag naar convenience producten, maar harde cijfers heeft hij niet. "Wij leveren de koelcel, denken mee met de klant en zorgen ervoor dat alles naar wens is."

Met name de 20Specials en 40Specials koel/vries containers zijn in trek – uitvoeringen met een opslagcapaciteit van 10 en 23 europallets. Breekweg: "Deze koelcellen voldoen aan de H.A.C.C.P. normen. Dat betekent dat ze een gladde vloer hebben, verlicht zijn, beschikken over een insluitalarm en koudegordijnen hebben. Een normale koelcontainer heeft dat niet. Met name de foodindustrie en de AGF heeft graag koel/vriescontainers die aan deze normen voldoen. Een gladde vloer is bijvoorbeeld te verkiezen boven een geribbelde vloer, omdat zich daarin allerlei virussen en bacteriën kunnen nestelen die schadelijk zijn voor de gewassen." De containers worden tevens volgens HACCP normen schoongemaakt voordat ze ons depot verlaten.


Reftrade6 / 40S binnenkant

Verder komen klanten uit alle hoeken. "Festivals als Lowlands, Zwarte Cross, klanten die een keuken in de koelcontainer willen, of – en dat zien we steeds meer – mensen uit de bloemensector." Een ander voorbeeld van een wel heel bijzondere klant – een waar Breekweg niet zonder trots over vertelt – is het Ministerie van Buitenlandse Zaken. "In opdracht van het ministerie voer het marineschip Karel Doornman naar West Afrika om aldaar hulpmiddelen voor de strijd tegen het Ebola virus te leveren. Onze koel/vries containers werden daarbij gebruikt voor het vervoer en opslag ter plaatse van hulpgoederen."


ReftradePortes 40S

Met een dergelijk breed klantenbestand is innovatie natuurlijk ook van belang. Onlangs is Reftrade samen met Carrier aan de slag gegaan om hun koel- en vriescontainers van Carrier NaturaLine technologie te voorzien. Dit is een nieuwe koeltechnologie dat energiezuiniger en milieuvriendelijk is, omdat bij deze technologie synthetische koelmiddelen zijn vervangen door CO2. Reftrade is het eerste bedrijf in de Benelux die met deze technologie uitgeruste koel- en vriescontainers levert.

"Mensen weten ons steeds beter te vinden, ook via mond-tot-mondreclame. Een koel/vries container heb je niet altijd per direct nodig natuurlijk, maar misschien wel over een maand of zes. Dat mensen ons steeds beter weten te vinden duidt op een toenemend naamsbekendheid en daar zijn we natuurlijk erg blij mee."

Voor meer informatie:
Reftrade
Ferry Breekweg
Droogdokweg 92
3089 JL Rotterdam
T: 010-429 71 55
F: +31 (0)10 495 00 38
E: site@reftrade.com
www.reftrade.com