Hollandse bloemkool in trek op Duitse markt

Afgelopen week domineerden appelen uit Duitsland en Italië de Duitse markt. Het betrof met name de soorten Golden Delicious, Granny Smith, Braeburn en Elstar. Uit Frankrijk kwam Granny Smith en Jazz de markt op; uit Nederland Jonagold. De afzet van verschillende soorten werd opgevoerd, zoals bijvoorbeeld Red Chief. Al met al schreven handelaren geen rode cijfers, maar het is nog maar de vraag of alles weggaat. M.b.t. de prijzen zijn er geen schokkende veranderingen of ontwikkelingen te melden.Bloemkool

In de bloemkool voerden Frankrijk en Italië de markt aan; voor Spanje, België, Nederland en Duitsland waren bijrollen weggelegd. Vraag en aanbod waren goed in balans. In Hamburg was de toelevering wat schaars, waardoor daar wel de prijzen wat omhoog gingen. Belgische bloemkolen waren van goede kwaliteit maar minder voor handen, waardoor de prijs daarvan ook wat hoger uitviel. Italiaanse producten gingen daarentegen in München en Berlijn voor minder van de hand, omdat het aanbod de vraag oversteeg. Terwijl in Keulen de koers van bloemkolen uit Frankrijk en Italië zich verstevigde, kwamen ook de Nederlandse bloemkolen met een prijs van €8,50 de doos van 6 meer in de belangstelling te staan.

Bron: BLE
Klik hier voor het volledige marktbericht van BLE (week 49)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.