Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italinaanse uien hebben het moeilijk door goedkopere en betere importuien

De verkoop van Italiaanse uien is niet om over een huis te schijven. Kwalitatief hoogwaardige importuien, die worden verkocht tegen lage prijzen, maken het moeilijk om binnenlands product te verkopen. "In het buitenland is er een overvloed aan productie. Er is een grote aanvoer van uien uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, die worden verkocht voor een groothandelsprijs van 0,20 euro per kilo", vertelt Stefano Zucchini van Novafrut srl.



"Bovendien is de kwaliteit van de importuien beter dan onze uien, omdat hier de natte zomer veel schade heeft toegebracht aan de uien", vertelt Stefano. Desondanks worden de Italiaanse gele uien verkocht voor een prijs rond de 28/30 cent. Wel neigen steeds meer Italianen naar importuien vanwege het verschil in prijs en kwaliteit.



Voor rode en witte uien is de situatie iets anders, zo liggen de prijzen van de binnenlandse uien en importuien op een gelijk niveau, rond de 0,40 /0,50 euro. "Misschien hebben we kouder weer nodig om de uienconsumptie wat op te krikken", besluit Stefano.

Voor meer informatie:
Novafrut Srl
Via Paolo Canali, 1 c/o Caab
Bologna - Italy
Tel.: (+39) 051 2861597-2861596
Fax: (+39) 051 2861601
Email: amministrazione@novafrutbologna.it
Web: www.novafrut.it
Publicatiedatum: