Fresh Del Monte wil aandelen terugkopen

Fresh Del Monte doet een bod op de eigen aandelen via een constructie die bekend staat als 'Dutch Auction'. Het bedrijf heeft hiervoor 175 miljoen dollar gereserveerd. De deal staat open tot 2 december, maar Fresh Del Monte houdt zich het recht voor de deal te verlengen.

Een 'Dutch Auction' kan gebruikt worden om aandelen te verkopen, dan werkt het hetzelfde als een veiling waarbij de producten op afslag worden verkocht. Maar de constructie kan ook gebruikt worden om aandelen te kopen, dat is wat Fresh Del Monte doet. Dit proces is ingewikkelder, maar is een manier om aandelen van de markt te halen.

Aandeelhouders van Fresh Del Monte krijgen de gelegenheid om de aandelen aan te bieden tegen een prijs tussen de 30,50-34,50 dollar per aandeel of zonder vastgestelde verkoopprijs, dan wordt de prijs later vastgesteld.

Op 2 december, als het aanbod in principe sluit, bepaalt Fresh Del Monte de laagste prijs waartegen het bedrijf zoveel mogelijk aandelen kan kopen. In dit geval betekent dat tot het budget van 175 miljoen dollar op is. Tegen deze prijs worden vervolgens alle aandelen die tegen dezelfde prijs of een lagere prijs aangeboden werden opgekocht. De verkopende partijen krijgen dezelfde prijs.

Dus als er drie aandeelhouders zijn die hun aandelen aanbieden tegen 30,50 dollar, 32 dollar en 34,50 dollar en Fresh Del Monte zet de prijs op 32 dollar, dan worden de aandelen die aangeboden werden tegen 30,50 dollar ook voor 32 dollar opgekocht. De aandelen van 34,50 dollar worden dan niet gekocht en blijven in bezit van de aanbieder.

De aandelenkoers van Fresh Del Monte ligt rond de 33 dollar. In totaal heeft Fresh Del Monte ongeveer 55 miljoen aandelen uitstaan, waarvan er ruim 43 miljoen verhandelbaar is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven