Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veroorzaakt de opwarming van de aarde meer voedselvergiftiging?

Volgens deskundigen kan de opwarming van de aarde zorgen voor meer uitbraak van voedselvergiftiging. De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) van de Verenigde Staten heeft aangetoond dat de gemiddelde temperatuur sinds het midden van de negentiende eeuw is toegenomen met 0,8 ° C. 

En hoe hoger de temperatuur, hoe sneller bacteriën zich vermenigvuldigen. Zo kan een stijging van de temperatuur leiden tot een toename van gevallen van voedsel-vergiftiging doordat er geen rekening wordt gehouden met veranderende temperaturen in opslag en verwerking. Dit meldt Dmitry Davlyatshin, hoofd van het innovatie-laboratorium van de Russische supermarktketen Azbuka Vkusa. 

Het aantal infecties en vergiftigingen door voedsel is drastisch gestegen in de afgelopen twintig jaar. Volgens de Russische dienst voor consumentenrechten zijn besmette producten een van de meest schadelijke factoren voor de gezondheid: in Rusland trof het al 72,9% van de mensen. 

De situatie wordt gecompliceerd door de verschillende soorten verontreiniging, die bij productie kunnen voorkomen. Vanwege de uitgebreide wereldwijde handel en transport is het erg moeilijk om de oorsprong van de besmetting te traceren. Grondige kwaliteits-controle is dus van belang in elk stadium van de productie en verwerking.

 
Publicatiedatum: