Tradle keursysteem biedt Staay Food Group up to date kwaliteitsgegevens

Alles begint met het digitaal vastleggen van keurgegevens. Staay Food Group (SFG) implementeert voor het vastleggen van productkeuringen het Fresh Quality Management (FQM) platform van Tradle. Tradle biedt AGF handelsbedrijven een keursysteem waarmee objectief registreren, monitoren en analyseren van kwaliteit vanaf teelt tot schap mogelijk wordt gemaakt.

De keurresultaten worden via een app op een tablet ingevoerd en uitgewisseld naar het FQM platform. Omdat keurresultaten vanaf de teelt kunnen worden vastgelegd kan de kwaliteitsbeoordeling door de hele keten heen gevolgd worden. Niels Vlasblom van Staay Food Group vat het als volgt samen: "Tot voor kort was er nog veel onderling contact om een goed inzicht te krijgen, maar door de digitale vastlegging zijn de kwaliteitsgegevens voor alle betrokkenen direct oproepbaar en inzichtelijk."SFG heeft intensief gewerkt aan product(groep) specifieke keurlijsten, die toegespitst zijn op het keurmoment en het product wat gekeurd wordt. Keurmeesters kunnen efficiënt werken doordat keurlijsten op maat worden ingericht en omdat er uitwisseling met het ERP systeem is. Door scannen van de barcode van een pallet wordt het juiste keurformulier automatisch geopend. Dit verhoogt de efficiëntie verder en voorkomt fouten. Ook maakt SFG gebruik van de mogelijkheid die Tradle FQM biedt om opmerkingen zoveel mogelijk te standaardiseren, zodat via het kiezen uit een lijst de invoer wordt versneld. Dit voorkomt typewerk en extra voordeel is dat opmerkingen direct zijn vertaald. Behalve keurdata worden relevante foto's eenvoudig toegevoegd aan een keuring en opgenomen in het keurrapport. Als de keurmeester een keuring afrondt, krijgt de commerciant via email automatisch een signalering als het resultaat afwijkt van een ingestelde norm. Hierdoor houdt de commerciant een vinger aan de pols en kan ingrijpen waar nodig.

Op iedere locatie en op ieder moment kan op een tablet de gewenste kwaliteitsinformatie worden vastgelegd. De app werkt online en offline waardoor keuringen ook op plaatsen zonder internetverbinding, zoals teeltlocaties en koelcellen, kunnen worden uitgevoerd. Dit is voor Staay Food Group, met verschillende locaties in Europa, Midden en Zuid Amerika en Noord Afrika, van groot belang. Voor de toekomst ziet SFG de koppeling met een WMS als uitdaging. Van elke pallet is dan accurate en up to date informatie over kwaliteit beschikbaar. Omdat voorraadkeuringen via een planningslijst worden uitgevoerd en data van vorige keuringen gemakkelijk overgenomen en waar nodig aangepast worden is de betrouwbaarheid van het proces hoog en de tijdswinst enorm.

Samengevat biedt het nieuwe keursysteem voor SFG:
• Van teelt tot einde keten kwaliteit in zicht.
• Betrouwbare beoordeling van prestaties van leveranciers.
• Efficiency in keuren en kwaliteitsmanagement.
• Grip op kwaliteitsproces en keurproces.

Kijk voor meer informatie over het Fresh Quality Management platform op www.tradle.nl.
Of neem contact op met Tradle via info@tradle.nl of bel 0317 471 391.


Kijk voor meer informatie over het Fresh Quality Management platform op www.tradle.nl of neem contact met ons op via info@tradle.nl of bel 0317 471 391.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven