India: Verwachte recordoogst uienrassen in november

Er wordt een recordoogst verwacht tegen 15 november in Lasalgaon en de omliggende gebieden in het Nashik district. De productie van de 'lal' of 'pol' ui is de markt aan het vergroten.

De prijzen blijven volgens bronnen echter stabiel tijdens Diwali (hindoeïstisch lichtfeest). "De productie van het 'pol'-ras is begonnen. Het ras is verkrijgbaar vanuit het Dhule district en in Bangalore. De piek zal worden bereikt op 15 oktober," volgens Nanasaheb Patil, directeur van Nafed.

De voorraden van het 'unhal'-ras kunnen nog twee weken worden verkocht. Daarna zal de 'pol'-ui het overnemen. Deze ui kan niet worden opgeslagen en wordt dus direct gebruikt. "Dit nieuws heeft invloed op de telers die hun producten nu tegen elke prijs verkopen. De geruchten over de invoer die circuleren in het nieuws kloppen eigenlijk niet. Een gerucht over de komst van 10.000 ton uien uit Pakistan heeft de telers wel beïnvloed."

De heer Patil meldt dat het stoppen van export naar eigen believen, invloed zal hebben voor de plek van India op de internationale markt. Dit kan schadelijk zijn op de lange termijn. 

"De export van het land moet stabiel zijn. Importeurs moeten weten dat uien uit India beschikbaar zijn voor export. De prijsinflatie van de ui duurt slechts een paar maanden. Om grote veranderingen te voorkomen, stopt de overheid de export. Andere landen vervullen deze vraag en India verliest zijn markt," aldus Patil. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.