Best before: nieuw voedingsetiket in Denemarken

De Deense regering wil met de introductie van een nieuw voedingsetiket een signaal afgeven tegen levensmiddelverspilling, meldt de Duitse website Proplanta.de. Het ministerie van Landbouw van Kopenhagen deelde afgelopen week mee dat een gemiddeld huishouden in Denemarken per jaar voedingsmiddelen ter waarde van circa 10.000 dkr (1.343 euro) weggooit, omdat de minimale houdbaarheidsdatum is overschreden.

Veel consumenten hebben daarbij niet door dat een groot deel van de producten met een verlopen minimale houdbaarheidsdatum nog steeds eetbaar is. Volgens de Deense minister van Landbouw Dan Jørgensen zendt vooral de tot nu toe gebruikte aanduiding 'Minimaal houdbaar tot' een verkeerd signaal uit naar de burgers. Volgens hem kan men voortaan beter de opdruk 'best before' gebruiken, zoals reeds in Spanje, Zweden en Finland gebruikelijk is.

De minister benadrukte dat hij met het nieuwe label wil bereiken dat de consumenten een sterker bewustzijn krijgen voor het vermijden van onnodige levensmiddelverspilling. "We moeten weer teruggaan naar de basis en zelf controleren of levensmiddelen nog goed zijn of niet. Als de melk nog ruikt zoals altijd, kan men deze ook drinken".

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.