Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BOS helpt Peruviaanse bananenexport explosief te stijgen

BOS Salitral zet zich om de Peruviaanse bananenteelt te helpen. De non-profit organisatie is een samenwerkingsorganisatie van zeshonderd bananentelers met een areaal van 540 hectare grond. Algemeen directeur Milbort Paul Tavara legt het doel van het bedrijf uit: "Ons bedrijf is opgericht om telers de mogelijkheid te geven om hun fruit te verkopen, omdat individueel niet genoeg winst kon worden gemaakt. Met BOS kunnen we onze producten op grote schaal verkopen."

Milbort geeft aan dat de Cavindish-banaan populair is bij de telers. De Williams-banaan is in opkomst. Europa (zestig procent) en de Verenigde Staten (veertig procent) zijn de twee grootste afzetmarkten. Milbort heeft zijn oog nu laten vallen op Gemini, een familiebedrijf in Canada. Hij hoopt dat de Canadese markt voor extra vraag naar de Peruviaanse bananen zal gaan zorgen.

Honderd procent van de bananen van BOS gaat naar het buitenland. Milbort: "Vorig jaar verscheepten we acht of negen containers per week naar het buitenland. Nu zitten we op een totaal van veertien containers. Op Peruviaans niveau is de bananenexport met vijftien procent toegenomen. Het Piura-gebied is altijd een productieve regio geweest in Peru. Bovendien bieden we ook een hoge kwaliteit bananen", sluit de directeur af.

Voor meer informatie:
BOS SALITRAL
Milbort Paul Tavara Hernández
Telefoon: +51 (073)671441
E-mail: milth10@yahoo.com
Publicatiedatum: