Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel bewerkte asperge in de aanbieding in 2014

Vanaf begin maart zijn de supermarkten al begonnen met acties voor de asperge. Het ging dan om losse of verpakte asperge, maar ook om producten waarin asperges zijn verwerkt. Na half juni waren er geen acties mee. De consument had vooral veel keuze in aanbiedingen van bewerkte asperge.

In totaal zijn er 68 acties gehouden, 7 meer dan vorig jaar. Dit jaar is er 37 keer de witte asperge en 2 de groene asperge in een actie aangeboden.
Opvallend was dat er maar een keer biologische asperge in de aanbieding was. Alle overige 29 acties hadden te maken met producten als soep, salades, ham of kant en klaar maaltijden. De maaltijden werden vooral door supermarkt Deen aangeboden.

Het hoogtepunt van de acties vond plaats in de maand mei, maar liefst 20 keer was toen de witte asperge in de aanbieding. De laagste prijs die betaald werd, was 3,98 en de hoogste prijs 5,98 euro per kilo. Vorig jaar was de consument duurder uit en betaalde toen in dezelfde periode 4,98 tot 7,98 euro per kilo.

De geschilde asperges waren 5 keer in de aanbieding, wat vaker dan vorig jaar. Het schillen maakt deze asperge uiteraard wat duurder: minimaal 6,25 en maximaal 8,54 euro per kilo.

Bron: Aceera
Publicatiedatum: