Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: sappen steeds populairder

Sappen worden steeds populairder op de Poolse markt. Volgens data van Euromonitor bedroeg de totale waarde van de sappenmarkt in Polen in 2016 ongeveer €1,3 miljard. Ter vergelijking, dit was in 2015 nog €1,2 miljard. Bovendien is de verwachting dat de totale waarde tegen het eind van 2017 tegen de €1,4 miljard zal liggen. 

Volgens een rapport van de Poolse Vereniging van Sappen en Frisdrank Producenten (AIJN) dronken Polen in 2016 543 miljoen liter fruitsap. Het onderzoeksbureau Euromonitor voegt daar aan toe dat Maspex in 2016 het leidende merk was op de markt, gevolgd door merken van bedrijven als Hortex Holding, Jeronimo Martins, Fortuna en Tesco Polska.

In de gehele Europese Unie is de consumptie van 100% pure fruitsappen met 1,6% afgenomen. In Polen is dit echter met 7,1% toegenomen. In 2016 dronk de gemiddelde Pool 33 ml fruitsap per dag, 2 ml meer dan in 2015. Dit is echter nog steeds veel minder dan de 250 ml per dag die aanbevolen wordt door experts.
Publicatiedatum: