Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgende week eerste druiven uit Egypte bij Kohl Fruit Trading

"Veel bedrijven schakelen al over naar Egyptische rode uien"

Tholen - Kohl Fruit Trading uit Bleiswijk startte twee weken terug met de verkoop van de eerste rode uien uit Egypte. "De goede teelt- en weersomstandigheden hebben geresulteerd in een goede oogst. De maatvoering is wat kleiner, maar de volumes en kwaliteit zijn prima", vertelt Geoffry Kohl. De importeur vertelt dat de prijzen op een goed niveau zijn gestart. "Traditioneel schakelen de afnemers over op Egyptische uien als de Hollandse rode uien kwalitatief niet meer voldoende zijn en er zijn al zat partijen die de switch hebben gemaakt naar Egyptische uien."



Kohl Fruit levert de uien aan een breed scala Europese klanten.Van een areaaluitbreiding is volgens Geoffry geen sprake. "De teelt van rode uien is in Egypte traditioneel heel groot en ik zie niet direct een uitbreiding." Wel zijn er volgens Geoffry tal van agenten en producenten op de markt die claimen de grootste van het land te zijn. "Daarom ga ik er regelmatig heen om bij die partijen achter de schermen te kijken. Wij werken met het gros van onze leveranciers al jarenlang samen en dan weet je wat je kunt verwachten."



Volgende week krijgt Kohl Fruit Trading tevens de eerste Egyptische druiven binnen, te beginnen met de witte pitloze en snel gevolgd door de rode pitloze druiven. "Er waren lang veel India-druiven op de markt, maar dat seizoen raakt ten einde en er is zeker vraag uit de markt naar Egyptische druiven", besluit Geoffry.

Voor meer informatie:
Geoffry Kohl
Kohl Fruit Trading B.V.
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
Tel: 010-26 63 25 5
kohl@kftrading.nl
www.kftrading.nl