Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Naties waarschuwt voor verspreiding gele bladziekte buiten Azië

De Voedings- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties heeft op 14 april een waarschuwing afgegeven waarin staat dat de Panama-ziekte zich nu heeft verspreid van Azië naar Afrika en het Midden-Oosten. FAO bevestigt dat in Zuidoost-Azië al tienduizenden hectare geïnfecteerd zijn en dat de besmetting zich reeds heeft verspreid naar Jordanië en Mozambique.

De banaan is een van de belangrijkste gewassen van de minst ontwikkelde landen en is een belangrijke inkomstenbron voor arme telers. De FAO zegt dat de "bananenproductie en -export serieus bedreigd worden."

Alleen de bananenbomen, en niet de bananen zelf, worden besmet door de ziekte. De oplossing is de boom te kappen of een geul rond de boom te graven om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

Andere belangrijke bananenproductielanden zoals Ecuador en Latijns-Amerika zijn nog niet besmet door de ziekte. Toch waarschuwt de FAO dat bananenbomen in Latijns-Amerika ook zouden kunnen worden geïnfecteerd.

De ziekte zou een geschat percentage van 47 procent van de wereldwijde bananen-productie kunnen wegvagen met een geraamde schade van ongeveer 31,1 miljard yuan (3,6 miljard euro).
Publicatiedatum: