commissionair Ger Vissers:

"Nog geen winterprijzen voor spruiten"

Tholen - Het prijsniveau van de spruiten wil maar niet opleven. "Winterprijzen zijn bij producten als spruiten en prei niet aan de orde", vertelt commissionair Ger Vissers. "Aan het begin van het seizoen waren de prijzen nog wat beter, maar daarna is het op en neer gegaan, maar steeds resulterend in een laag prijsniveau van vandaag de dag."

"Er is voldoende aanbod van spruiten en de kwaliteit is goed. Het is nog niet extreem koud geweest en dat is voor de spruitenteelt ideaal. Alleen de vraag wil maar niet op gang komen. De exportmarkt is niet al te sterk en dan blijft er voor de binnenlandse markt te veel product over", concludeert Ger. "Maar deze prijzen zijn voor de teler absoluut niet voldoende."


Volgens de commissionair valt er in de komende weken richting Kerst ook geen opleving te verwachten. "Het is niet meer zoals in het verleden dat er extra vraag kwam naar bepaalde producten in deze maand. Dat is de laatste jaren met het verdwijnen van veel product voor de klok niet meer gebeurd. De extra vraag die er zou kunnen komen, is al lang ingevuld. De acties worden ver van tevoren vastgelegd."

De commissionair, die zowel aan de klok als bij telers koopt, heeft in de loop der jaren de vraag naar spruiten zien afnemen. "Het is schijnbaar toch niet makkelijk om de volgende generatie aan de spruiten te krijgen, die verorberen toch veelal andere producten. Daarom blijven de prijzen ook zo achter, alle inspanningen om met mildere spruiten op de markt te komen, ten spijt."

Voor meer informatie:
Ger Vissers
Burgemeester Gommansstraat 198
5922 AR Venlo
Mob: +31 (0)6 82 050 205
g.vissers@home.nl
www.gervissers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.