Spaanse uienproductie zal tot 1,2 miljoen ton bedragen in 2013

De Associatie van Uienproducenten van Castilla-La Mancha (PROCECAM) zal de ontwikkeling van het seizoen 2013 tot nu toe analyseren en ramingen geven voor de komende maanden. Castilla-La Mancha is het grootste uienproductiegebied in Spanje en vertegenwoordigt 65% van het nationaal totaal, dat dit jaar tot 1,2 miljoen ton zal bedragen.

De uientelers van Castilla-La Mancha, gegroepeerd in PROCECAM, zullen de huidige situatie van de sector, de productie en opslag en de ramingen tot het eind van het seizoen analyseren. Volgens de associatie zijn de resultaten van het huidige seizoen tot nu toe positief, maar sommige producenten zijn op hun hoede voor de komende maanden.

De vergadering zal worden aangevuld met twee presentaties, waarvan er een over de toekomst van het GLB 2014-2020 gaat en de andere over ontwikkelingen van agrarische verzekeringen voor uien en bieslook in 2014.

Volgens gegevens, die werden bijgehouden door het directoraat-generaal van douane en die werden verwerkt door FEPEX, bedroeg de uienexport tot september 2013 zo'n 202.922 ton; 9% meer dan in dezelfde periode in 2012. In termen van waarde bedroeg de uienexport 83 miljoen euro; 60% meer dan vorig jaar.

Per regio bekeken is Valencia de grootste exporteur met 128.858 ton, gevolgd door Castilla-La Mancha met 22.868 ton en Andalusië met 20.301 ton. De belangrijkste bestemming van Spaanse uien is het Verenigd Koninkrijk met 70.111 ton, gevolgd door Duitsland met 56.492 ton en Frankrijk met 21.408 ton.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.