Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris van der Rijt

"Luchtgordijn en vrieshuis gaan samen door één deur"

Luchtgordijn en vrieshuis samen door één deur. Althans als het aan directeur Kris van de Rijt van Air In Motion ligt. Dit bedrijf ontwikkelt sinds jaar en dag oplossingen voor het tegengaan van koudeverlies bij koelcellen en geconditioneerde productieruimten. Gezien de vraag vanuit de markt heeft Air In Motion zich afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van het scheiden van temperatuurverschillen en vocht bij doorgangen naar vrieshuizen.

Anders dan een standaard luchtgordijn, ontwikkelde Air In Motion een speciaal concept voor deze 'onzichtbare vriesdeuren'. Met dit concept wordt niet alleen voorkomen dat warme lucht het vrieshuis binnentreedt, maar wordt daarnaast ook nog eens het vocht effectief verwijderd voordat deze het kwetsbare vriesklimaat binnen kan treden. Standaard luchtgordijnen zijn niet bestand tegen de drukverschillen en het dampspanningsverschil tussen een vrieshuis en het aangrenzend klimaat. Vocht heeft als het ware vrij spel en veroorzaakt vervelende ijsvorming.

Het door Van de Rijt ontwikkelde concept werkt met een hogedruk luchtgordijn (luchtdeur), waarmee vocht als het ware wordt geblokkeerd. Dit unieke concept werkt dermate effectief dat de deur probleemloos urenlang geopend kan blijven zonder mist- of ijsvorming. Het losbikken van ijs en het veelvuldig ontdooien van verdampers is vanaf nu verleden tijd als het aan Van de Rijt ligt. Zijn oplossing is inmiddels in verschillende landen gerealiseerd.

De voordelen op een rijtje:
  • Een mist- en ijsvrije doorgang
  • Tot 60% besparing op energie
  • Snellere en veiligere logistiek, doordat er ongehinderd in- en uit het vrieshuis kan worden gereden
  • Geen schades meer aan kostbare vriesdeuren
Industrieel luchtgordijn

Naast het unieke hoge druk luchtgordijn (luchtdeuren) voor doorgangen naar de vriezer, realiseert Air In Motion oplossingen voor het scheiden van temperatuur, vocht, tocht, stof en geur voor nagenoeg iedere industrie.

Voor meer informatie:
Kris van de Rijt
Air In Motion
Vloetweg 22
5815 AR Merselo
Tel: +31(0)478853287
[email protected]
www.airinmotion.nl
www.afim-luchtdeur.com
 
Publicatiedatum: