Producenten willen Senegal zelfvoorzienend maken in bananen

De leden van CORPROBAT, het regionale collectief van bananenproducenten in Tambacounda, hebben een strategisch plan gepresenteerd dat ervoor moet zorgen dat Senegal in 2017 zelfvoorzienend is. Hiervoor is een uitbreiding van 1.000 hectare naar 2350 hectare nodig om de huidige productie van 30.000 ton te kunnen verdubbelen.

Dit plan levert werk op voor 3.000 mensen. Er komen 47 inpakafdelingen met elk 50 werknemers. De bananensector heeft werk voor 4.050 mensen. Zo'n 3.300 vrachtwagens transporteren de bananen naar de consument. De Senegalezen moeten hun eigen bananen eten om de nationale productie te ondersteunen.

Al geruime tijd staat de Senegalese banaan bekend als een product van slechte kwaliteit in vergelijking met die van de Ivoorkust. Op het land is het een banaan van goede kwaliteit, maar de transport naar de consument veroorzaakt de schade. Dit moet verbeterd worden.

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.