"Koudeketen onondoorbroken door Haven van Antwerpen"

Duitsland belangrijkste Europese afnemer Bonita bananen

In een interview met de Port of Antwerp vertelt Erik Goetschalckx , European Operations Director van Bonita Europe, dat ze tevreden zijn met de samenwerking. "Met onze eigen koelschepen zetten we in op Antwerpen voor de distributie van onze bananen in heel Europa. He belangrijkste bestemmingsland voor bananen is Duitsland. Daarna komen Frankrijk en de Benelux. Oost-Europa, Oostenrijk en Noord-Italië behoren ook tot onze Europese markten. We maken gebruik van gespecialiseerde koelschepen met 2/3 van bananen op pallets en 1/3 in reefer containers. Ons gemiddelde volume op jaarbasis is 300.000 ton."

"Onze uitdaging is om fruit zo vers mogelijk te leveren. Dit vergt een ononderbroken koudeketen. Daarom besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van het lossen, verwerken en opslaan. Onze dienstverlener in de haven moet voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, die wij aan onze bananen stellen. Een betrouwbaar en stabiel havenbedrijf is voor ons uiterst essentieel. We doen al vele jaren een beroep op de haven van Antwerpen. In het verleden hebben we ook andere havens 'geprobeerd' maar we kwamen altijd terug bij Antwerpen. Het is ideaal gelegen en heeft goede verbindingen in onze Europese markt. De afstanden zijn korter en de diverse transportkosten zijn lager. Onze serviceprovider BNFW is de beste operator in de wereld en hierbij hebben we een ononderbroken koudeketen met korte doorlooptijden. Ze kunnen zorgen voor 24/7 levering van producten. Voor ons is dat cruciaal vanwege het volume van 8.000 pallets, die we wekelijks naar onze klanten verschepen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.