Dromen over volle vrachtwagens

In deze video zien we hoe retailers, leveranciers en logistiek dienstverleners uniek samenwerken in de strijd tegen lege vrachtwagens. Maar de zogenaamde Duplo-pilot is nog maar het begin. Want wat als de dromen van ketenpartners Heinz, Frieslandcampina, Hero, SCA, Refresco, Nabuurs, Pure Birds en Jumbo nu eens werkelijkheid worden?

Het is een publiek geheim onder logistieke dienstverleners (en hun klanten) dat veel vrachtwagens op de Nederlandse weg onvoldoende gevuld zijn. Dat verplaatsen van lucht begint een steeds nijpender probleem op te leveren.

Verspilling

Naast een oplopend tekort aan chauffeurs veroorzaken de hele en halve ladingen oponthoud bij dc's en vormen ze een verspilling van brandstof en extra belasting voor het milieu. Logisch dus dat Jumbo samen met leveranciers en logistiek dienstverleners werkt aan het verdikken van de flow. Die vrachtwagens, die moeten voller.

Loze lucht

Heinz, Frieslandcampina, Hero, SCA, Refresco, Nabuurs, Pure Birds en natuurlijk Jumbo leggen uit hoe ze loze lucht uit de keten kunnen laten ontsnappen. De Duplo-pilot, genoemd naar het kinderspeelgoed waarmee je alles kunt maken, is nog maar een eerste stap. Want hoe zou hun ideale wereld er uit zien? Een logistieke keten waar zelfs concurrenten slim samenwerken op de weg? Natuurlijk zeggen wij er hier bij: Dit kan uiteraard alleen effici├źnt en betrouwbaar met het GS1 label en verzendbericht. Bekijk de video:
Bron: GS1


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.