Argentijnen koppelen gezondheidsproblemen aan gewasbescherming soja, katoen en maïs

Amerikaanse biotechnologie heeft Argentinië veranderd in 's werelds derde grootste sojaproducent, maar de chemicaliën blijven niet beperkt tot soja, katoen en maïsvelden. De Associated Press documenteerde tientallen gevallen waarbij gewasbeschermingsmiddelen op onverantwoorde manieren worden toegepast. De spray dwarrelt in scholen en huizen en vervuilt waterbronnen. Landarbeiders mixen vergiften zonder beschermende kleding. Dorpelingen slaan water op in containers die hadden moeten worden vernietigd.

Artsen waarschuwen nu dat ongecontroleerde toepassingen de oorzaak zijn van de toenemende gezondheidsproblemen onder zeker 12 miljoen mensen. Met name gevallen van kanker zijn in de bewuste gebieden verdrievoudigd. 

"De verandering in de manier waarop de landbouw wordt geproduceerd heeft enorme invloed op de volksgezondheid," zegt Dr Medardo Avila Vazquez, een kinderarts en neonatoloog. Vazquez is medeoprichter van Doctors of Fumigated Towns, een groeiende beweging die handhaving van agrarische veiligheidsregels eist. "Zo'n hoog percentage kanker, geboorteafwijkingen en ziekten hebben we nog maar zelden gezien."


Lees hier het hele artikel van CBS News.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.