Bernhard Url wordt tijdelijk uitvoerend directeur voor EFSA

Het bestuur van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA heeft dr. Bernhard Url officieel aangesteld als uitvoerend algemeen directeur van de organisatie. Hij bekleedde de functie al sinds het vertrek van Catherine Geslain-Lanéelle op 1 september van dit jaar. Url kwam in juni 2012 in dienst van de EFSA als directeur risico-onderzoek en wetenschappelijke ondersteuning. Hij blijft de functie van algemeen directeur vervullen totdat de Europese Commissie een permanente benoeming doet na een wervingsprocedure.

Url heeft een achtergrond als diergeneeskundige. Hij was bijna 10 jaar directeur van het Oostenrijkse agentschap voor voedselveiligheid en gezondheid AGES. Vanaf 2008 tot maart 2012 had hij tevens zitting in het bestuur van de EFSA.

De Europese Commissie start een procedure om een nieuwe directeur voor de EFSA te werven. Daarbij zal een lijst met kandidaten worden voorgelegd aan het bestuur van de EFSA. Voordat er een benoeming plaatsvindt zal de kandidaat die wordt voorgedragen zich presenteren in het Europees Parlement.


Bron: EFSA

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.