Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vers gesneden fruit: nuttige micro-organismen tegen bacteriële pathogenen
In de afgelopen jaren is de toename van door voedsel overgedragen ziekten gekoppeld aan de toegenomen consumptie van vers gesneden groenten en fruit.
Wetenschappers uit Spanje en Nederland hebben de micro-organismen van vers gesneden fruit geëvalueerd, die een remmende werking vertonen tegen de belangrijkste bacteriële pathogenen (H7, Salmonella, Listeria innocua Escherichia coli O157). De studie werd uitgevoerd met vers gesneden appels en perziken.
Onder geïsoleerde micro-organismen zijn slechts 7 stammen geselecteerd vanwege hun sterke antagonistische activiteit met meer dan 1 log reductie van bacteriële pathogenen. Echter, de CPA-7 stam, geïdentificeerd als Pseudomonas graminis, kwam uit de bus als de beste antagonist door het verminderen van de bacteriële pathogenen lading 2,8 tot 5,9-log-eenheden.
Tabels - Populatie van Escherichia coli O157: H7 op 'Golden Delicious' appel (links) en 'Elegant Lady' perzik (rechts), pluggen in de aanwezigheid van verschillende antagonisten (concentratie tussen 10 6 e 10 8 kve / ml) en meer dan 10 dagen bewaard bij 5 ° C. Pluggen werden ingeënt met con E. coli O157: H7 bij 10 7 cfu / ml.
Dit onderzoek heeft aangetoond dat Pseudomonas graminis kan worden ingezet als biologische bestrijding tegen de mogelijke bacteriële pathogenen van vers gesneden fruit. Echter, de antagonistische activiteit tegen pathogenen is niet onmiddellijk, maar geschiedt geleidelijk gedurende het rijpen.
Bron: Alegre I., Viñas I., Usall J., Teixidó N., Figge M.J., Abadias M., "Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis", 2013, Food Microbiology, Vol. 34, pagg. 390-399. Further info:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23541207