Spanje: Recessie leidt tot wanbetalingen in transportsector

Het bedrijf Transportes Frio Almansa, in de Spaanse provincie Albacete, is gespecialiseerd in de gekoelde transport van groenten, fruit en diepgevroren producten in heel Europa, maar levert voornamelijk in de Benelux, Frankrijk en Italië.

"Dit jaar verwachten we weer een goede wintercampagne, waarin we onze klantenkring verder kunnen uitbouwen," zegt Rafael Serrano, eigenaar van Transportes Frio Almansa. Niettemin, laat hij weten, zijn er moeilijkheden in de sector. "Spanje zit nu al een paar jaar in een crisis en dat leidt tot wanbetalingen in transportsector.""Tegenwoordig moet je voorzichtig zijn met wie je zaken doet," zegt hij. "Dat is natuurlijk altijd het geval, maar de afgelopen twee jaar zien we een toenemend aantal mensen dat hun rekeningen niet betaalt. Soms gaat het niet eens om onmacht, maar om regelrechte weigering. Er zijn bedrijven die betalingen maandenlang uitstellen en zichzelf dan gewoon opheffen. Dan hebben ze hun slag geslagen. Dit veroorzaakt een kettingreactie, want degene die niet betaald krijgen kunnen hun schulden niet betalen. Het is een beschamende situatie, onwaardig in een land als Spanje, omdat het leidt tot het verdwijnen van kleine en middelgrote transportbedrijven, die veel kwetsbaarder zijn. Gelukkig, dankzij goed beheer van onze financiële afdeling, hebben we maar een klein percentage niet-betalingen."

Meer informatie:
Transportes Frio Almansa
T: +34 963 899 752
+34 963 698 490
M: +34 678 475 636
trafico@frioalmansa.com
www.transportes-frio-almansa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.