Torti verdubbelt productie paarse aardappelen

Na een succesvolle lancering in 2012 heeft het Italiaanse bedrijf Torti besloten om de productie van paarse aardappelen dit jaar te verdubbelen. Dit vanwege de uitstekende feedback van de Italiaanse markt.

De aardappelen met gekleurd vruchtvlees komen oorspronkelijk uit de Andes (Peru), maar gedijen uitstekend in Italië. Een woordvoerder: "Dit jaar hebben we teeltgebieden gediversifieerd, waardoor we de paarse aardappelen ook in Zuid-Italië telen; zo kunnen we jaarrond leveren. Het beraamde volume voor 2012 is 200 ton."Torti is actief in de aardappelen- en uiensector sinds 1975, het jaar waarin het werd opgericht door Giuseppe Torti. Vandaag de dag beschikt het bedrijf over state-of-the-art opslagfaciliteiten met automatische selectie en verpakkingslijnen en verkoopt haar producten gedurende het jaar, zowel op de binnenlandse markt als in het buitenland. Het bedrijf is actief in alle Italiaanse productiegebieden, met name in Fucino.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.