Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inkoper / Productspecialist Hardfruit

Vogelaar Vredehof zorgt er dagelijks voor dat miljoenen mensen kunnen genieten van de lekkerste appels en peren. Inmiddels is alweer de vierde generatie werkzaam in het familiebedrijf dat is uitgegroeid van teeltbedrijf tot internationaal handels- en verpakkingsbedrijf. Met negentig jaar historie kun je wel zeggen dat ze specialist zijn in wat ze doen. Als service provider verzorgen ze niet alleen het koelen, verpakken, sorteren en distribueren van het fruit maar ondersteunen ze hun klanten, voornamelijk grote retailers,  bij het invullen van de categorie met onder meer categoriemanagement en op duurzaamheid. Het bedrijf telt inmiddels ruim 250 medewerkers en heeft nog steeds een platte organisatiestructuur en een informele sfeer. Er wordt ingezet op verbinding met werknemers, klanten en leveranciers. Je gaat niet zo lang mee als je stil zit, dus ze kijken altijd vooruit en blijven zich ontwikkelen.


Inkoper / Productspecialist Hardfruit


Functie

Een betrouwbare aanspreekpartner voor de telers

 • Verantwoordelijk voor de inkoop en planning van het hardfruit voor de klanten.
 • Er is aandacht voor certificeringen en duurzaamheidsprogramma’s.
 • Voortdurend op de hoogte van de trends en ontwikkelingen en je vertaalt de diverse data binnen de organisatie op diverse niveaus.
 • Je voert alle commerciële onderhandelingen met telers en leveranciers en je maakt heldere afspraken hierover en legt deze vast in het ERP-systeem.
 • Onderhouden van contacten met telers en leveranciers.
 • Af en toe reizen in binnen- en buitenland.
 • Je rapporteert aan en bent sparring partner van de Teamleider Commercie.


Profiel  

Kennis van de bron met liefde voor (hard) fruit

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in een commerciële of agrarische richting.
 • Kennis van hardfruit is geen vereiste, wel een pré.
 • Ervaring in een internationale en commerciële omgeving in verse producten.
 • Een echte teamspeler die sterk is in relatiebeheer.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, andere talen zijn een pré.
 • Je hebt geen moeite met het voeren van ‘makkelijke’ en ‘moeilijke’ gesprekken.
 • Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.

Competenties

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Empathisch vermogen.
 • Praktisch en probleemoplossend.
 • Zelfstarter en creatief.
 • Innovatief en kansen zien.
 • Pro actief en betrokken.


Standplaats

Er zijn vestigingen in Krabbendijke (Zeeland) en Enspijk (Gelderland). Beide zijn goed bereikbaar en in de buurt van snelwegen. Standplaats voor deze functie is Enspijk. Je zal ook regelmatig op de andere vestiging aanwezig zijn. Je zal ook regelmatig op pad zijn en dan bezoek je telers en andere leveranciers.


Aanbod

Een informele sfeer binnen een hecht team waar deskundigheid en flexibiliteit vanzelfsprekend is, aangevuld met veel enthousiasme en een open mind. Ieder met z’n eigen expertise en verbonden door bevlogenheid. Dit is een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een dynamische en uitdagende werkomgeving. Arbeidsvoorwaarden zijn passend bij de functie binnen dit ambitieuze familiebedrijf. Denk aan 26 vakantiedagen, een auto, telefoon en laptop van de zaak. Daarnaast natuurlijk een marktconform salaris afhankelijk van jouw competenties, thuiswerk mogelijkheden, ieder dag fruit op het werk en regelmatig fruit om mee te nemen naar huis.


Reageren

Vogelaar Vredehof heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Inkoper / Productspecialist Hardfruit exclusief uitbesteed aan FreshRecruitment. Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Willem Tolhoek, telefonisch bereikbaar op +31(0)6 821 831 03 en per email via [email protected].  Sollicitaties uitsluitend via www.freshrecruitment.com. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op https://www.vogelaar.com/.

 

FreshRecruitment is specialist in Food & Agri vacatures voor Bachelors en Masters. Onze mensen zijn vakkundige professionals die als zelfstandig ondernemer samenwerken. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) De marktgebieden zijn: Food, Agri, Retail (FMCG/ OOH), Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Scienes, Agro chemicals, Veterinaire pharma, Techniek, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager(s), Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.