"Foodblogger kookt met Zeeuwse "exoten"

Zeeuwse telers zijn volop bezig exoten te 'temmen'. Zo is er inmiddels de zoete aardappel uit Tholen, de sojaboon uit Zeeuws-Vlaanderen en kortgeleden kwam de kidneyboon uit Aardenburg daarbij. Foodblogger en diëtist Martine Ridderhof uit Sint-Annaland blogt onder de naam 'Zeeuwse foodie' over haar leven en eten. "Mijn zwager teelt zoete aardappelen. Door producten uit de regio te gebruiken, steun ik de boeren, maar het is ook beter voor het milieu om ze dichter bij huis te halen", vertelt ze aan omroep Zeeland.


Martine merkt dat haar lezers ook vaker kiezen voor streekproducten. "Ouderen weten wel hoe ze lamsoor of zeekraal moeten bereiden, maar jongeren ontdekken dat nu weer opnieuw." 
Speciaal voor Omroep Zeeland maakt Martine nog een extra gerecht met de nieuwe paarse kalettes uit Dreischor. 



Klik hier voor het hele bericht van Omroep Zeeland

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018