“We bedienen het hele bord”

Slagersdochter start AGF-speciaalzaak op

Tholen – Het was een sprong in het diepe, maar bijna 5 jaar later vertelt Anne Sophie de With in haar knusse winkel stralend over hoe het allemaal begon. "In deze winkel is mijn opa begonnen met de slagerij. Later verhuisde die naar het pand hiernaast en kwam in dit pand de groenten- en fruitzaak van Peter Straver. Toen hij ermee stopte en geen opvolging had, vroeg mijn vader of het mij niet iets leek om de zaak voort te zetten. Ik had totaal geen ervaring dus het was best spannend, maar ik heb mijn draai gevonden."


Femke en eigenaresse Anne Sophie (rechts) van De With vers & co

Divers klantenbestand
De With vers & co is gelegen in het centrum van Bleiswijk. Er is uiteraard een intensieve samenwerking met de slagerij maar ook met de tegenoverliggende kaasboer en de andere winkeliers. "We vullen elkaar mooi aan. Bleiswijk is een dorp met mooie ambachten en we werken goed samen zodat we het winkelaanbod kunnen behouden." Anne Sophie ziet de toekomst van verswinkels vol vertrouwen tegemoet. "We hebben een heel divers klantenbestand. Zowel ouderen als jongeren. Er zijn veel jonge ouders die bewust kiezen voor het wonen in een gezellig dorp en die op zaterdag met hun kleintje komen winkelen. Jongeren zijn vaak bewust bezig met hun gezondheid en dat kunnen wij natuurlijk ook invullen."


Kant-en-klaarmaaltijden zijn verkrijgbaar bij de buurman keurslagerij H. Th. De With

Kant-en-klaarmaaltijden
Ook bij De With vers & co zijn de losse groenten en fruit niet meer de hoofdmoot. Ze verkopen er gemaksproducten als soepen, (maaltijd)salades, groentesnacks en versgeperste sappen. Voor kant-en-klare maaltijden moeten de klanten naar de keurslagerij van vader H. Th. De With. De slagerij die sinds 1952 een familiebedrijf is, zette al een aantal decennia geleden de stap naar kant-en-klaarmaaltijden. Slagerszoon Thomas, de broer van Sophie, bouwde dat uit tot een ambachtelijk productiebedrijf. Ze leveren door het hele land op bestelling 25 verschillende soorten kant-en-klaar maaltijden in 3 kiloverpakking, via een shop-in-shop formule of onder private label via versgroothandels als De Waal, VersAlert en Deelen Verswaren.


De slagerij en de AGF-zaak samen bedienen het hele bord: vlees (rechtsboven) schuif je samen met quiche of aardappelgratin (links) thuis in de oven, daarbij (fruit)salade etc.

Samen het hele bord bedienen
Wat De With vers & co wel verkoopt zijn maaltijdcomponenten als aardappelgratins en quiches. Die passen namelijk heel goed bij mooie stukjes vlees, verkrijgbaar bij de slagerij, die gezamenlijk in de oven geschoven kunnen worden. "We bedienen het hele bord", zegt Thomas die even de winkel binnenloopt. De drie bedrijven verzorgen de catering van grote en kleinere gezelschappen. Anne Sophie: "Vroeger stond iemand de hele dag in de keuken om een diner voor 10 man te koken, nu kunnen ze alles in de over schuiven en hebben ze een kwalitatief goede maaltijd."


Ruime opzet toonbankpresentatie salades

Ruim opgezet
De winkel is 5 jaar geleden ingericht door een Italiaanse architect die ervoor zorgde voor een knusse winkel met warme tinten waar klanten lekker kunnen rondsnuffelen. De toonbank neemt opvallend veel ruimte in. De presentatie is ruim opgezet en straalt kwaliteit uit. Achter het glas vind je de salades en maaltijdcomponenten. Bovenop de toonbank staan wat verwennerijen als chocolade dadels en frambozen omhuld met witte chocola, die je ook mag proeven. Heel verleidelijk allemaal. De gemaksproducten maken een belangrijk deel van de omzet uit, vertelt Anne Sophie. "Toch pakken de mensen ook vaak nog wat losse producten mee, vooral mandarijnen. Daar merken klanten vaak het verschil in kwaliteit met die van de supermarkt." Het bereiden van de versproducten gebeurt in de winkel. "Dat geeft leuke interacties met de klant. Wat ben je aan het maken, vragen ze als we bezig zijn."


Aandacht voor inkoop
De winkel heeft ruime openingstijden en Sophie en 4 medewerkers (allemaal vrouwen!) zijn van 7 tot 7 in touw, plus nog een koopavond. "Daar raak je aan gewend", lacht Anne Sophie. Het pittigste vindt ze de inkoop. Vergeleken met het slagersvak vergt de inkoop van groenten en fruit meer aandacht. "Je moet er bovenop zitten. Niet te veel maar ook niet te weinig inkopen. Beslissingen nemen in wat je aanbiedt en wanneer je stopt of begint met seizoensproducten, welke prijzen, combireclames enzovoort. Vanuit de maaltijdservice hadden we al een goede samenwerking met TotaalVers uit Rhoon die de groenten voor de kant-en-klaarmaaltijden aanlevert. Ze hebben zelf ook een groentezaak en van hun adviezen heb ik veel geleerd. Postuma AGF is een andere leverancier van groente en fruit. Daar ben ik ook heel tevreden over, ze staan heel dichtbij de AGF-speciaalzaken en denken echt met ons mee. Ik had natuurlijk helemaal geen achtergrond in groenten en fruit. Zonder onze leveranciers had ik het niet gered. Verder werken we ook samen met Deelen Verswaren, een heel actieve organisatie die met de laatste trends bezig is."


De wok voor het maken van kant-en-klaarmaaltijden

Voor meer informatie:
De With vers & co
Anne Sophie de With
Dorpsstraat 68
2665 BK Bleiswijk
010 - 52 18 693
info@dewithvers.nl
www.dewithvers.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Mooi verhaal! prachtige winkel.
Succes dames en doe de groeten aan Thomas.
Gert Koekoek Groente Productie Flevoland, Dronten - 2018/01/31 14:33:26.000© AGF.nl 2018