Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samah for Import and Export

Egyptische mangoseizoen van start met grote volumes en lagere prijzen

Het Egyptische mangoseizoen begint "in een sfeer van groot enthousiasme en optimisme", zegt Abdelkader Habony, general manager van Samah for Import and Export. De exporteur kondigt een toename van de volumes aan in vergelijking met het vorige seizoen, en lagere beginprijzen.

Abdelkader: "Het mango-areaal in Egypte neemt gestaag toe dankzij een stabiele en loyale vraag. Het is een van de meest succesvolle tuinbouwsectoren van het land en een vrucht die geworteld is in de teeltmethoden en geschikt is voor het lokale klimaat. De gebieden die drie jaar geleden werden ontgonnen in de Egyptische woestijn zijn dit seizoen in productie gekomen, naast de gebieden die dat al waren. Ik schat dat de volumes met minstens 15% zijn gestegen ten opzichte van het vorige seizoen."

Qua prijs kondigt Abdelkader een daling aan ten opzichte van het begin van vorig seizoen, maar hij hoopt dat die tijdelijk zal zijn. "Door de volumestijging beginnen we bij Samah for Import and Export met lagere prijzen dan vorig seizoen. De daling is ongeveer 10%. We zijn er zeker van dat onze klanten zullen zien dat de kwaliteit in maten en kleuren beter is dan wat ze gewend zijn. Ik hoop en blijf optimistisch dat onze mango's goed ontvangen zullen worden op de markt en eerlijk geprijsd zullen zijn naarmate het seizoen vordert."

"Egyptische mango's hebben een respectabele reputatie," vervolgt Abdelkader. "De vraag was vorig seizoen erg sterk en de goede prijzen aan het begin van dit seizoen zullen zorgen voor een vlotte start van het seizoen."

Volgens de exporteur is er momenteel een breed scala aan variëteiten beschikbaar. "Er zijn inheemse en internationale rassen, variëteiten voor de lokale markt en andere voor de export, evenals variëteiten voor saptelers en tafelconsumptie. De bekendste namen zijn Sukkary, Oueiss, fass, Zebdia, Toumy, Naomy, en natuurlijk Keitt en Kent."

Voor meer informatie:
Abdelkader Habony
Samah for Import and Export
Tel: +201090999229
[email protected]

Publicatiedatum: