Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking met Flying Swans

Mojo Green Logistics Hub in Ethiopië van start

De Mojo Green Logistics Hub in Ethiopië staat op het punt om een logistiek koelsysteem te lanceren, wat naar verwachting de export van AGF-producten zal bevorderen. Het Cool Port Addis-project, gelegen 74 kilometer ten oosten van Addis Abeba, heeft als doel het vergemakkelijken van aanvoernetwerken voor bederfelijke waren via een droge havenfaciliteit. Dit initiatief is een reactie op de hoge kosten en inefficiënties die voortkomen uit Ethiopië's sterke afhankelijkheid van luchtvracht voor het transporteren van goederen, als gevolg van het gebrek aan gecoördineerde en goed ontwikkelde scheepvaartfaciliteiten.

Het project, een samenwerking tussen Ethiopië en Nederland met technologische bijdragen van Flying Swans zal naar verwachting de komende maanden van start gaan. De geschatte kosten van het initiatief bedragen $ 50 miljoen, verdeeld over twee fasen. Het project is gericht op het verbeteren van de exportmogelijkheden voor verse groenten en fruit door middel van geavanceerde koelsystemen en uitgebreide diensten in de waardeketen.

Ergana Buche, de coördinator voor koelladinglogistiek van de Ethiopische Maritieme Autoriteit, benadrukte het belang van het project als een "baanbrekend initiatief" voor het land en wees op de capaciteit om jaarlijks 242.000 ton te verwerken. Het project is ook gericht op integratie met het Addis-Djibouti spoorwegsysteem, met verbindingen naar de SGTD haven in Djibouti, die beschikt over een modern systeem voor de verwerking van koellading.

De eerste fase van het project heeft een subsidie van 10,6 miljoen euro ontvangen van Nederland, terwijl de Ethiopische overheid de resterende kosten voor haar rekening neemt. Na voltooiing zal het beheer worden overgedragen aan Ethiopian Shipping and Logistics, met ondersteuning van capaciteitsopbouw en vaardigheidsoverdracht initiatieven. Het project wordt verwacht een aanzienlijke impact te hebben op de export van bederfelijke waren, vooral avocado's, door een competitief transportmodel te bieden als alternatief voor luchtvracht.

Bron: capitalethiopia.com

Publicatiedatum: