Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CH Harverster gepresenteerd tijdens Indoor AgCon in Las Vegas en Greentech Amsterdam

Efficient oogsten van bladgroenten, geteeld in goten

Sinds enkele maanden heeft Sormac een aanvulling in haar leverprogramma: de CH Harvester. Deze innovatieve oogstmachine, ontworpen voor Controlled Environment Agriculture (CEA), heeft vele positieve reacties ontvangen tijdens de beurzen Indoor AgCon in Las Vegas en Greentech Amsterdam. De CH Harvester minimaliseert oogstverliezen en productbeschadiging, wat de machine ideaal maakt voor het efficiƫnt oogsten van bladgroenten geteeld in goten.


Veel interesse tijdens de Greentech

Werkingsprincipe
De CEA Harvester wordt gebruikt om in de kas geteelde producten te oogsten. Goten met product worden naar de machine gevoerd via een transportband en worden vlak voor het snijden gecentreerd. Twee net boven de goot gepositioneerde en in hoogte verstelbare cirkelmessen snijden het blad van de steel. Een opvoerband met een dunne keerrol, die zich vlak boven de messen bevindt, voert het product omhoog. De goot loopt rechtdoor en vervolgt zijn weg via de uitvoerband. Ter hoogte van het snijgebied blaast een ventilator van onderen lucht naar boven, zodat de bladeren tijdens het oogsten rechtop staan.

Deuren met veiligheidssensoren aan beide kanten van de machine maken onderhoud en reiniging mogelijk. De ophanging van de opvoerband is bevestigd aan de hoogteverstelling van de messen, waardoor de snijhoogte t.o.v. de goot is in te stellen zonder dat de afstand tussen de cirkelmessen en de opvoerband wijzigt. De centrering van de goot in combinatie met het naar boven blazen van lucht en de hoogteverstelling van de messen zorgen voor een optimaal snijresultaat met maximale opbrengst.

De capaciteit van de harvester is nauwkeurig afgestemd op de doorvoersnelheid van de verwerkings- of verpakkingslijn die daarop volgt. De harvester kan tot 80 goten van elk 12,6 meter per uur verwerken. De harvester is geschikt voor het verwerken van bladgroenten met steel die geteeld worden in goten, drijvers, etc. met een breedte van 300 mm.

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
[email protected]
www.sormac.nl

Publicatiedatum: