Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede vraag naar limes verwacht, maar aanbod Brazilië is beperkt"

Eind maart veroorzaakte het tekort aan limes uit Brazilië een aanzienlijke prijsstijging. Na een periode van relatieve rust en een lichte daling van de prijzen, is de vraag met het begin van de zomervakantie weer toegenomen. En dus veren de prijzen weer op. "Op dit moment is er in heel Europa een grote vraag, terwijl het aanbod nog steeds beperkt is", zegt Sandra Sitjar, marketingdirecteur van het Spaanse Cultivar.

"De limesafzet neemt meestal toe met de komst van de zomer en dat is dit jaar niet anders. Voorspellingen voor de zomer wijzen dan ook op een grote vraag in heel Europa in de komende weken, wanneer het toerisme op gang komt en de temperaturen stijgen", legt Sandra Sitjar uit.

"Maar het aanbod zal beperkt zijn, voornamelijk als gevolg van verschillende uitdagingen in Brazilië", zo stelt de marketingdirecteur, "zoals beperkingen op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Het vermindert toch de hoeveelheid limes die voor de export geschikt zijn."

"Ook de extreem droge weersomstandigheden hebben invloed gehad op zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van het beschikbare fruit. We verwachten een groter aandeel kleinere limes op de markt", waarschuwt ze.

Met een afzet van ruim 3,5 miljoen kilo in 2023 en een verwachte stijging van 8% voor dit jaar, wordt Cultivar naar schatting de grootste importeur van limes in Spanje en een van de belangrijkste in Europa. "We blijven groeien met dit product. We zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden voor sourcing en afzet", aldus Sandra Sitjar.

Voor meer informatie:
Cultivar
Longitudinal 9 n.º 30
08040 Barcelona (Spanje)
Tel: +34 911 44 10 80
[email protected]
www.cultivar.net

Publicatiedatum: