Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Rebergen en Helien Verhagen, East4Fresh / Goco Nutty:

"Ondanks uitdagend jaar in teelt en logistiek voldoende jonge kokosnoten uit Thailand beschikbaar"

Tholen - Al enkele jaren verkoopt East4Fresh Thaise kokosnoten. Afgelopen jaar introduceerden Rick Rebergen en Helien Verhagen vanuit Portugal tevens het merk Goconutty: witte, ongebrande kokosnoten samen met het Easy-to-Open systeem als Ready-to-Drink concept.

Dit jaar kent de import van de jonge kokosnoten de nodige uitdagingen. "Het hele jaar hebben we al te maken met de Rode Zee-perikelen, wat ervoor zorgt dat de schepen uit Azië met een fors langere transittijd te maken hebben", vertelt Helien. "Daarnaast zien we nu dat met de aangekondigde importbelasting per 1 januari 2025 dat de Verenigde Staten veel containers wegtrekt uit Azië. Dit resulteert in een containertekort, waardoor de prijzen wel drie à vier keer over de kop zijn gegaan."

"Thailand heeft zelf te maken gehad met enorm warm weer, wat zijn weerslag heeft gehad op de oogst. Al met al zijn er maar weinig jonge kokosnoten in omloop. Wij verwachten dat de voorraden in Nederland vanaf deze maand dan ook fors zullen afnemen en de prijs verder zal stijgen. Dankzij onze vaste lijnen kunnen wij gelukkig ook in deze lastige tijden de kokosnoten blijven aanbieden, waarbij we zowel in Portugal als Nederland voorraad aanhouden", vertelt Helien.

"Vanwege de goede kwaliteit blijven we onze Thaise leveranciers trouw. Niet voor niets hebben we dit jaar nog geen enkele klacht over de kwaliteit gehad. Die hoogwaardige kwaliteit is niet uit alle landen gegarandeerd. Wel oriënteren we ons op de mogelijkheden om volgend jaar onze sourcing uit te breiden naar landen als Brazilië en Vietnam, om onze beschikbaarheid te blijven garanderen."

Aan de vraagkant zien de Nederlanders in Portugal geen problemen. "Ondanks het frisse weer in Noord-Europa is de vraag naar jonge kokosnoten verrassend goed. Ook in Zuid-Europa blijft de vraag op een hoog niveau. In Nederland en Duitsland zetten we rechtstreeks af naar de retail en groothandel, maar hier in Portugal hebben we een fijnmazig netwerk opgezet waarmee we rechtstreeks de eindverkopers zoals strandtenten, bars en festivals van kokosnoten voorzien. Dat doen we in de hele kuststrook van de Algarve tot Braga. De verkoop in Portugal is een mooie spin-off om dit concept verder uit te rollen in Europa."

Ook binnen de Nederlandse en Duitse retail is de vraag naar Goconutty groot. "Onbewerkt kokoswater heeft de wind mee. De mineralen zorgen voor een goede vochtbalans, wat het een ideaal product maakt voor na het sporten. Hoewel het seizoen van de kokosnoten zo richting eind september ten einde loopt, zie je dat retailers die inspelen op de gezondheidsvoordelen jaarrond de kokosnoten willen voeren. Wij bieden ze volop promotiemateriaal en marketing via social media aan om de verkoop te ondersteunen."

Voor meer informatie:
Rick Rebergen / Helien Verhagen
East4Fresh
Mob: +31 643 92 99 00 / +31 (0) 683244661
[email protected] / [email protected]
www.east4fresh.nl
www.goconutty.com