Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kairós SM Tropical (Brazilië - Spanje)

"We willen groene kokos lanceren onder badgasten"

De Braziliaanse groene kokosnoot zoekt zijn weg naar de Europese markt. "Vorig jaar leverden we dit product al aan een supermarktketen in Portugal. Dat is goed bevallen en dit jaar is de export opgeschaald naar een wekelijkse container naar die markt, maar ook naar het Verenigd Koninkrijk. Het is echter ons doel om de groene kokosnoot in heel Europa te introduceren, in het bijzonder in Spanje en Italië in de zomer, wanneer het strandtoerisme een hoge vlucht neemt", zegt Ronaldo Araújo, CEO van de Braziliaanse groep Sebastião Da Manga, waartoe ook het Spaanse bedrijf Kairós SM Tropical behoort.

"Hier in Brazilië wordt de groene kokosnoot het hele jaar door geconsumeerd, maar de consumptie piekt natuurlijk met warm weer. Je ziet deze vrucht op de stranden, maar het is ook een natuurlijke energiebron die populair is onder sporters. In tegenstelling tot gedroogde kokos, waarvan alleen het vruchtvlees wordt geconsumeerd, wordt van de groene kokosnoot het water gedronken, dat een zeer verfrissende smaak heeft, en wordt ook het vruchtvlees gegeten, dat zeer zoet is."

"De consumptie van groene kokos is enorm in Brazilië. Op de groothandelsmarkt van Rio de Janeiro staan ongeveer 30 kraampjes met groene kokos, die ongeveer 30.000 eenheden per dag verkopen."

"Kokos is een tropische fruitsoort. In Brazilië, waar het bijna het hele jaar zomer is, is er teelt in alle staten, zelfs in de winter, zoals nu. In Rio de Janeiro is het momenteel ongeveer 18 graden, waardoor we kokos kunnen blijven oogsten. Daarom kunnen we het product ook naar Europa verzenden, waar het nu zomer is. We hopen dit fruit er met succes te introduceren, zowel bij de klanten die al met onze mango's werken als bij nieuwe distributeurs."

Vanaf augustus weer mango's beschikbaar
Mango is het belangrijkste product van deze Braziliaanse groep met dochterondernemingen in Spanje, Portugal en Rotterdam. De verwachting is dat de mango-oogst zich in deze tweede helft van het jaar zal herstellen. "Hevige regen in het noordoosten van het land heeft de mangoteelt er hard getroffen. Hier in Brazilië verkopen we de mango's momenteel voor ongeveer €1,50 per kilo. Dat is best een hoge prijs. We rationaliseren nu de exportvolumes om de binnenlandse markt te kunnen bevoorraden. Vanaf augustus zal de oogst echter weer op gang komen en zullen we weer normaal werken."

"In Brazilië hebben we, net als bij de groene kokos, het voordeel dat we jaarrond mango's kunnen oogsten. We verzenden het fruit naar meerdere markten. Tussen augustus en december brengt ons bedrijf meer dan twee miljoen kilo mango's op de markt."

"Nu willen we groene kokos in ons assortiment voor Europa opnemen, net zoals we er al mango's, limes, papaja's, gember en dragonfruit naartoe sturen."

Voor meer informatie:
Kairós SM Tropical S.L.
Alfredo Kraus, 1, Bajo, Letra E
29709 Vélez-Málaga – Spanje
[email protected]
[email protected]

Publicatiedatum: