Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rwanda investeert in avocadoteelt

In het Huye-district in Rwanda hebben lokale telers tijdens een seizoen met aspirant-parlementsleden van de Liberale Partij de behoefte geuit aan verbeterde zaadvariƫteiten om de avocadoteelt te verbeteren, met als doel het district als belangrijke exporteur te positioneren. De partij, die campagne voert in de zuidelijke provincie, presenteerde haar manifest waarin de nadruk ligt op tuinbouwproductiviteit en export, inclusief het potentieel van de avocadoteelt. Bewoners benadrukten de noodzaak van investeringen in zowel de groei als de verwerking van avocado's en onderstreepten de rol van dit gewas in de ontwikkeling van vrouwen door de commercialisering van land- en tuinbouw.

Historisch gezien werden avocado's ondergewaardeerd in Rwanda, maar nu de National Agricultural Export Development Board (NAEB) een stijging van de export rapporteert van $440.000 naar $6,3 miljoen per jaar, wordt de commerciƫle levensvatbaarheid van het gewas erkend. De vraag naar Hass avocado is bijzonder groot en volgens de prognoses zou Rwanda zijn exportcapaciteit aanzienlijk kunnen verhogen met de juiste land- en tuinbouwinterventies. De Liberale Partij beloofde verdere steun voor de ontwikkeling van de land- en tuinbouw om de levensstandaard te verhogen en de armoede te verminderen door middel van moderne teeltmethoden.

Bron: newtimes.co.rw

Publicatiedatum: