Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse fruitexport +29%

In de eerste vier maanden van dit jaar is de Colombiaanse fruitexport (exclusief bananen) met 29% toegenomen, van €145,5 mln vorig jaar tot €187,5 mln dit jaar, zo blijkt uit gegevens van het Colombiaanse instituut voor statistiek (Dane).

De export van Hass avocado's groeide met 28% en die van limes met 57%. Maar ook gulupa's, physalis en mango's laten positieve cijfers zien. Colombia heeft het voordeel dat het jaarrond fruit kan oogsten.

Om dit momentum vast te houden, is het cruciaal om te voldoen aan de fytosanitaire eisen op de bestemmingsmarkten. Jorge Riaño, manager van Novacampo, benadrukt het belang van samenwerking tussen de publieke en private sector om de uitdagingen in de fruitexport te overwinnen. Colombia exporteert fruit naar meer dan 50 landen. Nederland, de Verenigde Staten, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn de belangrijkste bestemmingen. Vooral de export naar België en de Verenigde Staten is aanzienlijk toegenomen (resp. +233% en +73%).

De departementen Antioquia, Cundinamarca, Risaralda, Santander en Valle del Cauca zijn de belangrijkste teeltregio's.

Bron: larazon.co

Publicatiedatum: