Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verminderd aanbod gember kan tot prijsstijging leiden"

Het is momenteel hoogseizoen voor de export van gember, waarbij de prijzen relatief stabiel blijven. Hoewel het exportvolume niet bijzonder groot is, ervaren leveranciers en handelaren aanzienlijke druk door de stijgende kosten van zeevracht. Jining Xingyuan Fruit & Vegetable Co., Ltd., een gemberproducent en exporteur gevestigd in Shandong, heeft te maken met deze ontwikkelingen. De heer Zhang, verkoopmanager van het bedrijf, heeft recentelijk gesproken over de marktomstandigheden en de huidige situatie wat betreft de export.

Qua prijs is de export momenteel relatief stabiel, met een FOB-prijs van ongeveer 10.000 RMB per ton voor luchtgedroogde gember. Ondanks deze stabiliteit blijven de totale exportvolumes beperkt door de stijgende kosten en de zwakke vraag.

Jining Xingyuan Fruit and Vegetable Co. Ltd. exporteert voornamelijk gember, knoflook en andere landbouwproducten naar Oost-Europa en Aziatische markten. "Op dit moment is de algemene buitenlandse vraag niet sterk genoeg om de huidige prijs te ondersteunen. De recente export naar Rusland werd onder andere bemoeilijkt door langere transporttijden over zee en onzekere betalingsvoorwaarden," legt Zhang uit.

De nieuwe gember zal naar verwachting half oktober worden geoogst en de verkoop zal in januari volgend jaar beginnen. "Dankzij de goede verkoopprijs vorig jaar hebben de telers aanzienlijke winsten gemaakt. Uitgaande van een oogst van 75 ton gember per hectare tegen een prijs van 3 yen per kilogram, zijn telers dit seizoen meer gemotiveerd om te planten," legde Zhang uit.

"De prijzen voor zeevracht blijven hoog, met tarieven naar de belangrijkste Europese havens oplopend tot $9.000 per container. Er wordt echter verwacht dat deze prijzen vanaf juli zullen dalen."

Over de marktverwachtingen voor de komende weken zei Zhang: "Met veranderingen in de temperatuur en aanpassingen in de eetgewoonten in sommige regio's kan de vraag naar gember een opwaartse trend vertonen. Daarnaast zou een vermindering van het aanbod tot een zekere prijsstijging kunnen leiden."

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Xingyuan Fruits & Vegetables Co.
Wechat/whatsapp: 008615853798811
[email protected]