Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakuum Food GmbH & Co. KG

"Positieve recensies van aardappel- en groentechips"

In de afgelopen maanden is de koopstemming in de gespecialiseerde natuurvoedingshandel en boerderijwinkels weer enigszins gestabiliseerd. Dit heeft Vakuum Food GmbH & Co KG, een innovatieve producent van aardappel- en groentechips, ertoe aangezet om nieuwe projecten aan te pakken op zowel productie- als marketingniveau. Dankzij strategische partnerschappen en doordachte assortimentsuitbreidingen wil het jonge bedrijf uit de regio Oldenburger Münsterland nu nieuwe markten veroveren met zijn gezonde snacks, legt mede-directeur Andre Tombült uit.

Het innovatieve bedrijf ziet zichzelf puur als private label fabrikant. "Dat betekent dat veel van onze klanten hun grondstoffen bij ons aanleveren en wij deze als loonverwerker verwerken tot gezonde chips. Het merendeel van onze producten is te vinden op lokale voedselmarkten, natuurvoedingswinkels en boerderijwinkels," legt mede-directeur Andre Tombült uit. Vakuum Food maakt gebruik van ultramoderne verwerkingstechnologie om de producten voorzichtig te verwerken. Bij vacuüm frituren verdampt het water bij lage temperaturen, waardoor de chips kunnen worden gebakken op 110 graden in plaats van de gebruikelijke 160 graden. Dit resulteert in chips zonder verkleuring, met een laag acrylamidegehalte en minder vet. Daarnaast wordt de PEF-technologie van regionale partner Elea GmbH gebruikt, waarbij het oppervlak van de grondstof wordt behandeld met gepulseerde elektrische velden. Dit zorgt voor een glad oppervlak en maakt zachter en korter frituren mogelijk door de gelijkmatige vorming van poriën.

De grootste uitdagingen zijn de huidige logistieke kosten en de soms moeilijke inkoop van grondstoffen. Tombült (hier op Potato Europe 2022) bevestigt dat er dit jaar aanzienlijke opbrengstverliezen zijn geweest als gevolg van de natte omstandigheden, ook voor rode bieten.

Nieuwe benaderingen voor marketing en productie
Vakuum Food vertrouwt op strategische partnerschappen om haar verkoopkanalen uit te breiden. Zo werkt het bedrijf sinds kort samen met de start-up Best Foodies uit München. Tombült: "Het tv-optreden op het Oostenrijkse equivalent van 'Höhle der Löwe' heeft geleid tot een grotere bekendheid in Oostenrijk en onlangs zelfs tot een vermelding op Billa. We hebben ook de eerste succesvolle tests kunnen uitvoeren met de verwerking van lokale kikkererwten, die al gedroogd en gebakken bij ons worden afgeleverd en door ons op smaak worden gebracht. We zien ook veel potentieel voor dit nieuwe product in de toekomst, bijvoorbeeld in de horeca als alternatief voor gezouten noten. Op de Internorga van dit jaar hebben we al contacten kunnen leggen op dit gebied."

Het basisassortiment van Vakuum Food bestaat uit conventionele aardappelchips en biologische groentechips in de varianten zoete aardappel, rode biet, pastinaak, wortel en groentemix. "Onze groentechips laten mooie groeicijfers zien. In sommige gevallen moeten we klanten overtuigen en nieuwe stimulansen creëren om te kopen, omdat ze vaak slechte ervaringen hebben met groentechips. Op dit moment zien we echter positieve recensies en herhalingsaankopen in alle verkoopkanalen, zowel in de winkel als online. In dat opzicht zijn we op de goede weg."

Voor meer informatie:
Andre Tombült
Vacuum Food GmbH & Co KG
Göttinger Str. 8a
49434 Neuenkirchen-Vörden, Duitsland
Tel. +49 5493 999 97 77
[email protected]
www.vakuum-food.de

Publicatiedatum: