Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking Peruaanse voedselveiligheidsautoriteit brengt gemberexport in gevaar

Op maandag 24 juni hebben de werknemers van de Peruaanse agrarische gezondheidsdienst het werk neergelegd. De staking is voor onbepaalde tijd en leidt tot grote bezorgdheid in de gember- en kurkumasector. "De afgifte van fytosanitaire certificaten is cruciaal voor de export van onze producten. Deze staking brengt de hele toeleveringsketen van gember en kurkuma in gevaar en heeft gevolgen voor telers, arbeiders, bedrijven en de economie van duizenden Peruanen", luidt het bij branchevereniging Proginger.

Proginger vraagt de tussenkomst van het ministerie van Landbouw om in dialoog te gaan met de vakbonden om het conflict snel op te lossen. Senasa verzekert evenwel dat de nodige maatregelen zijn genomen om de continuïteit van haar activiteiten in het hele land te garanderen, ondanks de staking. In een verklaring benadrukt de agrarische gezondheidsdienst dat ze openstaat voor dialoog en dat ze zich inspant om het werk van haar werknemers naar behoren te erkennen. Ondanks dat de Administratieve Arbeidsautoriteit de staking ongerechtvaardigd heeft verklaard, benadrukt Senasa het belang van een dialoog om een oplossing te vinden voor alle betrokken partijen.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: