Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rainforest Alliance presenteert jaarverslag met nadruk op verschuiving naar regeneratieve aanpak

De Rainforest Alliance heeft haar Jaarverslag 2023 gepresenteerd met de nadruk op verschuiving van traditionele duurzaamheid naar een regeneratieve aanpak, gericht op het bereiken van netto positieve resultaten voor zowel mens als natuur. De wereldwijde non-profit organisatie is actief in 62 landen en steunt meer dan 7,5 miljoen boeren en arbeiders. Het doel is om in 2030 met honderd miljoen boeren en arbeiders samen te werken en regeneratieve landbouw te stimuleren en hierdoor grootschalige landschapsveranderingen teweeg te brengen.

"Zesendertig jaar geleden introduceerden we een markt-gebaseerd duurzaamheidsmodel dat zo praktisch was, dat het radicaal was. Kijkend naar onze huidige wereld, weten we dat de grimmige realiteit is dat deze no harm benadering niet langer volstaat", zegt Santiago Gowland, CEO van de Rainforest Alliance.

"In dit kritieke decennium moeten we niet alleen stoppen met schadelijke praktijken, maar ook zorgen voor actief herstel, versterking en regeneratie van landschappen. Om dat te bereiken moeten bedrijven, overheden en consumenten samenwerken om te zorgen voor transparantie, duurzaamheid en regeneratie in de gehele industrie. Regeneratie is het doel en we're all in."

In de jaren '90 heeft de Rainforest Alliance als eerste een onafhankelijk certificeringssysteem ingevoerd om het voor boeren, bedrijven en consumenten makkelijker te maken om duurzame keuzes te maken. De Rainforest Alliance heeft nu een van 's werelds grootste certificeringsprogramma's van boer tot consument, maar beperkt zich niet alleen tot certificering. Door middel van diverse programma's en interventies die regeneratieve landbouw stimuleren, helpt ze haar certificaathouders ook om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering en te zorgen voor betere levensomstandigheden.

Lees hier het volledige jaarverslag

Voor meer informatie:
Rainforest Alliance
[email protected]
www.rainforest-alliance.org

Publicatiedatum: