Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Waarom lokaal eten niet altijd duurzamer is"

Het idee dat lokaal eten altijd beter is voor het milieu wordt blijkt wat genuanceerder te liggen, zo schrijft De Morgen. Hoewel transport van voedsel wereldwijd significant bijdraagt aan uitstoot, is het belangrijker wat we eten dan waar het vandaan komt. Lokaal voedsel kan soms duurzamer zijn, maar dat geldt niet altijd. Sommige producten, zoals tomaten, zijn elders efficiƫnter te telen door het natuurlijke klimaat. Daarnaast is minder vlees eten effectiever voor het milieu dan uitsluitend lokaal eten. Uiteindelijk gaat het om gezonde keuzes die automatisch de milieu-impact verminderen, aldus de Belgische krant. Lees hier meer.

Publicatiedatum: