Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sri Lanka gaat fruitteelt uitbreiden

Het ministerie van Landbouw in Sri Lanka heeft doelen gesteld om de teelt van fruit te verhogen om aan de groeiende binnenlandse vraag te voldoen en de afhankelijkheid van import te verminderen. Minister Mahinda Amaraweera wees op de aanzienlijke stijging van de fruitconsumptie tot 12,8 miljoen ton in 2023 en schetste de strategie van de regering om de opbrengst van bananen, mango's, papaja's, ananas en passiefruit te verhogen. Dit initiatief is een antwoord op de uitdaging van de huidige consumptie, die de teeltmogelijkheden van het land overstijgt, met een jaarlijkse behoefte die wordt geschat op 19,6 miljoen ton.

De regering heeft een gedetailleerde beschrijving van de doelstellingen voor de teelt in 2027 opgesteld, waarbij gestreefd wordt naar een aanzienlijke stijging van de opbrengst per ha van de belangrijkste fruitsoorten. De strategie omvat de toepassing van geavanceerde land- en tuinbouwpraktijken zoals de veredeling van variĆ«teiten en hybriden, aanplant met hoge dichtheid, geĆÆntegreerde bestrijding van plagen en verbeterd voedingsstoffenbeheer om deze doelstellingen te bereiken. Minister Amaraweera benadrukte het belang van zelfvoorziening in de teelt van fruit om de deviezenuitgaven voor import te beperken en noemde het een nationale prioriteit.

Bron: island.lk

Publicatiedatum: