Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Stijgende vraag op gembermarkt, maar zeevrachttarieven vormen uitdaging voor Chinees product"

De Chinese gemberexport is in volle gang. De vraag op de internationale markt is stabiel, maar de stijgende zeevrachtkosten zetten de leveranciers onder grote druk. "Het huidige marktoverschot van gember is ongeveer 37-40%", stelt Lily, commercieel verantwoordelijke bij Anqiu Wanjiatai Foodstuff, een gemberteler en -exporteur uit Shandong.

"De export wordt beïnvloed door veel factoren. Op dit moment zeggen sommige rederijen dat het moeilijk zal zijn om op korte termijn de scheepvaart in het Suezkanaal te hervatten. Als gevolg van de situatie in de Rode Zee zijn de capaciteitsbeperkingen in de internationale scheepvaart en havencongesties nog verergerd, waardoor de containertarieven zijn omhoog geschoten. Op dit moment kost het verschepen van een container naar de belangrijkste Europese havens ongeveer $9.000."

"De huidige telersprijs voor gember is €1,08-1,13 per kilo. Juli is meestal een relatief stabiele periode voor de gembermarkt, met een goed evenwicht tussen vraag en aanbod. De komst van Braziliaanse en Peruaanse gember zal echter een impact hebben op de Chinese export. Ook weersfactoren kunnen een invloed hebben op de groei en opslag van gember, en bijgevolg op de marktprijs. In augustus kan de vraag een opwaartse trend vertonen door de verandering van de temperatuur en de aanpassing van de eetgewoonten. Samen met de vermindering van het aantal telers en handelaren kan dit de prijs doen stijgen. In september, wanneer het Chinees Maanfeest gevierd wordt en de Nationale Dag van de Volksrepubliek China voor de deur staat, zal de vraag naar gember verder toenemen, vooral in de voedselverwerkende industrie en de foodservice. Ook dit zal de prijs verder opdrijven."

"De vraag naar gember op de internationale markt is relatief stabiel, maar er zijn verschillen per regio en land. Wij leveren producten die voldoen aan de verschillende behoeftes. Tegelijkertijd zullen de internationale handelssituatie en wisselkoersschommelingen een indirecte invloed hebben op de export", stelt Lily. "We raden handelaren aan om flexibel te reageren op wijzigende omstandigheden om ervoor te zorgen dat de goederen op tijd en veilig op bestemming aankomen."

Anqiu Wanjiatai Food is gespecialiseerd in gemberexport en beschikt over de certificeringen GAR, BRC en Sedex.

Voor meer informatie:
Anqiu Wanjiatai Foods Co., Ltd.
Tel/Whatsapp: +86 18266657799 (China)
[email protected]
www.aqwjt.com