Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een familie die gelooft in de BGA-perziken uit Verona

"Wij geloven in de perziken van Verona met beschermde geografische aanduiding, omdat het een herkenbaar product is in de enorme hoeveelheid binnen- en buitenlands fruit dat in Italië wordt verkocht. Dankzij de inspanningen van La Grande Bellezza Italiana (LGBI) hopen we dat het fruit uit Verona weer kan schijnen als weleer in het schap", zeggen Alice Campostrini en Luca Grazian, eigenaren van het teeltbedrijf I Colli.

Alice Campostrini en Luca Grazian

Alice, reeds de vierde generatie in het bedrijf, besloot al snel na het behalen van haar diploma in tuinbouwstudies in de voetsporen van haar ouders te treden. "We hebben haar nooit gedwongen", zeggen vader Claudio en moeder Vanna Angelina Benedetti. "Het was volledig haar beslissing om het familiebedrijf voort te zetten."

Het teeltbedrijf beschikt over ongeveer 20 hectare, waarvan 15 hectare fruitteelt. "Ooit hadden we alleen perziken, maar toen er vele jaren geleden een crisis uitbrak in de perziksector, zijn we overgestapt op appelen en peren. Nu zijn we weer perzikbomen aan het planten, tot grote vreugde van mijn ouders", vertelt Alice.

Crimson Lady

"Ik heb altijd de kwaliteit op de eerste plaats gezet", merkt Vanna Angelina op. "Als we willen dat mensen fruit kopen, moet je smaak leveren. Anders werkt het niet."

Dankzij het bedrijvennetwerk La Grande Bellezza Italiana hebben Alice en Luca deelgenomen aan Fruit Logistica in Berlijn en Macfrut in Rimini. "In oktober staan we op de Fruit Attraction in Madrid, opnieuw op de stand van LGBI. Dankzij het netwerk kunnen we ons meten met de wereldtop en praten we met inkopers van enkele grote Italiaanse en buitenlandse supermarktketens. We zijn een klein bedrijf, maar dankzij dit bedrijvennetwerk krijgen we zichtbaarheid", zeggen Alice en Luca.

Alice, Vanna Angelina en Claudio Campostrini met Luca Grazian

Ouders Claudio en Vanna Angelina hebben hun dochter en schoonzoon carte blanche gegeven. "Zonder innovatie is er geen toekomst: daarom zijn we blij dat Alice en Luca nieuwe ideeën brengen en die ook zoeken op de beurzen. De sector heeft de nieuwe generaties nodig, daarom moet ze ook het werk belonen van de jonge mensen die zich met zoveel passie aan de tuinbouw wijden."


La Grande Bellezza Italiana zal vanaf eind juni de BGA-perziken van Verona op de markt brengen

"Helaas heeft de AGF-sector moeilijke jaren achter de rug op het vlak van inkomen. En we zijn er nog steeds niet uit", zegt Claudio. "Mijn vader vertelde me dat voor een kilo perziken in 1959 30 lire werd betaald. Een arbeider kostte toen 60 lire per uur. Met twee kilo geoogst product betaalde je dus een uur werk. Op basis van deze verhouding zouden ze ons tegenwoordig €7 per kilo moeten betalen..."

"We hopen nu dat de BGA de perziken uit Verona weer volledig op de kaart kan zetten", besluit de familie Campostrini-Grazian.

Voor meer informatie:
La Grande Bellezza Italiana
C.so Milano 36/A
37138 Verona (Italië)
[email protected]
www.lagrandebellezzaitaliana.it

Publicatiedatum: