Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Gebrek aan promoties speelt mangomarkt parten"

Tholen - De mangomarkt is de laatste weken niet makkelijk geweest. "Hopelijk gaat de markt herstellen na een moeizame periode", zegt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. "Maar na een gek Peru-seizoen met een laag aanbod en torenhoge prijzen hebben de meeste supermarkten de mango's minder actief gepromoot met een hogere prijspropositie en lagere afzet als gevolg."

"Hierdoor kwamen de Afrikaanse mango's na een normale start al snel in een negatieve prijsspiraal terecht, met als dieptepunt de verkoopmaand tussen midden mei en midden juni waarin de mango's echt 'voor de geef' werden aangeboden. Ondanks de historisch lage volumes vanuit Braziliƫ resulteerde dit niet in een opleving van de markt en ik verklaar dat toch wel door het ontbreken van promoties", vervolgt de importeur.

"Nu is de zomervakantie niet altijd de beste verkoopperiode voor mango's, maar we hebben ook wel jaren gehad dat de mango's duur waren in juli en augustus. Gezien de lage volumes zou de marktprijs de komende twee weken sterk moeten stijgen, maar die opleving blijft tot op heden nog achter. Mijn collega Sander Moret is net terug uit Senegal en ook daar komt niet overdreven veel fruit vandaan. Bovendien komt daar met het warme, vochtige weer altijd het risico van insectendruk om de hoek kijken."


Sander Moret van Hars&Hagebauer op bezoek in Senegal

"Al met al een seizoen om snel te vergeten en ik hoop richting de herfst op een meer gebalanceerde aansluiting tussen vraag en aanbod. Dit kan nog alle kanten uitgaan. Vanuit Peru is de verwachting dat er een goede, vroegere oogst aan zit te komen als reactie op de slecht oogst van vorig jaar. Er wordt gesproken over een goede Spaanse oogst en er zijn ook behoorlijke volumes vanuit Israƫl beschikbaar, dus de historisch hoge prijzen zoals we in de herfst van 2023 zagen, vallen niet te verwachten. "

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
Tel: +31 180 745100
[email protected]
www.harshagebauer.nl
www.themangospecialist.com