Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cherimoyaseizoen in Zuid-Spaanse Almuñécar afgerond

Het cherimoyaseizoen in Almuñécar, een kustgemeente in de Zuid-Spaanse provincie Granada, werd afgesloten met een oogst van 45.000 ton. Dat is iets meer dan in voorgaande seizoenen. Het areaal is al enige jaren stabiel. Tussen de maanden augustus en juni werd gemiddeld 15.000 kilo per hectare geoogst. Volgens Carlos Ferrón, wethouder in Almuñécar, is het het langste seizoen tot nu toe geweest.

In een persbericht benadrukt Ferrón het belang van deze tropische fruitsoort voor de lokale economie en feliciteert hij de telers met hun prestaties in een seizoen waarin de weersomstandigheden voor enkele uitdagingen zorgden. Antonio Rodríguez, voorzitter van de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van de Cherimoya, meldt dat de export met 18% is gestegen. De cherimoya's worden vooral naar Portugal, Frankrijk, Duitsland en Italië verzonden, terwijl de belangstelling uit het Midden-Oosten groeit.

De sleutel tot het succes van het seizoen ligt in de spreiding van de afzet. Ongeveer 70% van het fruit wordt in de winterperiode afgezet, de rest in de lente, wanneer de beste prijzen worden behaald, rond €1 per kilo. Cherimoya is een exclusieve fruitsoort en wordt in Spanje vooral aan de kust van Granada geteeld, met name in de gemeenten Almuñécar, Salobreña en Motril. Nagenoeg alle cherimoya's in Spanje zijn van het Fino de Jete ras.

Bron: europapress.es

Publicatiedatum: